Navijači Finske uložili žalbu UEFA-i, a u sve se uključili i Ukrajinci: "Ovo je nečuveno"

Žele ulaznice za mečeve protiv BiH u Zenici

Navijači Finske uložili žalbu UEFA-i, a u sve se uključili i Ukrajinci: "Ovo je nečuveno"

E. Čaušević

Bosna i Hercegovina i Finska u subotu igraju u Zenici utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Do kraja kvalifikacija ostale su još dvije utakmice, a nakon meča protiv Finske našu reprezentaciju samo tri dana kasnije na istom terenu očekuje i meč protiv selekcije Ukrajine.

Zmajevi su se u ponedjeljak okupili u Sarajevu gdje se punom parom spremaju za preostale dvije utakmice, a naravno trenutno je glavni fokus na meču protiv Finske.

Našoj selekciji će najvjerovatnije biti dovoljna i četiri boda da se plasiramo u baraž, a ono što posebno raduje bh. reprezentativce jeste da će BIlino polje u subotu biti ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Posljednje informacije govore da se očekuje 10.000 naših navijača u subotu, ali moglo bi doći do problema jer se Finci žale što nisu dobili određeni broj ulaznica za svoje navijače.

Neki od navijača Finske već su stigli u BiH, ali ne mogu kupiti ulaznice jer su one već rasprodate. To je očito naljutilo Fince koji su odlučili da se žale UEFA-i jer nisu dobili ulaznice za svoje navijače, a to je potvrdio Jussi Hartikainen koji je predsjednik Asocijacije navijača reprezentacije Finske.

Oglasi

"Neki navijači su već otputovali u BiH, ali imaju problem s ulaznicama. Bh. savez je napravio problem jer nije dao našoj selekciji ulaznice za ovaj meč. Zbog toga smo poslali UEFA-i žalbu u koju su se uključili i Ukrajinci jer su u istoj situaciji za utakmicu koja se igra u utorak u Zenici", rekao je Hartikainen za finske medije i dodao.

"Znamo da je i naš Savez uložio žalbu UEFA-i zbog ove situacije, a na kraju smo mi poslali naknadu žalbu od naše Asocijacije i Ukrajinci su odlučili da nam se pridruže u tome. Stvarno je nečuveno da se rade ovakve stvari".

Ipak, Finci se nadaju da će njihovi navijači biti na tribinama Bilinog polja, te su poručili da daju sve od sebe da riješe problem i osiguraju navijačima određeni broj ulaznica.

Nagađali su čak da će se meč igrati izvan BiH

Poznato je da su Finci čak nagađali da bi se meč protiv BiH mogao igrati na neutralnom terenu zbog političke situacije u našoj zemlji, ali očito je da nisu baš najbolje upoznati s onim što se dešava.

Na kraju je i sam predsjednik FS Finske, Ari Lahti, morao da potvrdi da će se utakmica igrati u Zenici što uopšte nije bilo upitno.

"U utorak smo bili u kontaktu sa takmičarskom i sigurnosnom komisijom UEFA. Za sada nema prepreka da se meč ne odigra. Pripreme za utakmicu teku prema planu", rekao je Ari Lahti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Utakmica BiH - Finska igra se u subotu. Našoj selekciji je potrebna pobjeda da Fince izbaci iz utrke za drugo mjesto, a u nekim kombnacijama Zmajeve bi i neriješen rezultat ostavio u igri jer bi u tom slučaju protiv Ukrajine imali meč loptu za baraž.

Također, treba istaći da će reprezentacija Finske danas doputovati u našu zemlju, a sutra će na Bilinom polju odraditi službeni trening od 17:30 sati.

Top Komentari

realista1982
Dopustiti,uz markere i nalaze krvi i urina od-do kako nas handre svugdje...
17 1
Dzambo
Ovo oni finci što su našu rukometnu reprezentaciju onako "fino" dočekali.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi