Stigao prvi otkaz i selektoru Finske, on odlučio da neće uputiti naknadni poziv

Lam se povrijedio

Stigao prvi otkaz i selektoru Finske, on odlučio da neće uputiti naknadni poziv

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu igra u Zenici protiv Finske meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi do kraja kvalifikacija imaju još mečeve protiv Finske i Ukrajine iz kojih će nam najvjerovatnije biti dovoljna četiri boda kako bismo izborili mjesto u varažu za Mundijal.

Bh. reprezentacija okupila se jučer u Sarajevu i već je počela s pripremama za meč protiv Finske. Najveći problem za Ivayla Peteva je povreda Edina Džeke za kojeg se još uvijek ne zna da li će biti spreman za ovu utakmicu.

Međutim, ni u selekciji Finske nije moglo bez povreda. Finci su jutros potvrdili da se Thomas Lam povrijedio i definitivno neće biti u konkurenciji za mečeve protiv naše reprezentacije i Francuske.

Igrač CSKA Sofije nije bio u sastavu jučer u derbiju protiv CSKA 1948, a ubrzo nakon toga potvrđeno je da ne dolazi na okupljanje reprezentacije Finske zbog povrede.

Lam ima problema s povredom zgloba desne noge, te je bio primoran da otkaže dolazak na okupljanje selekcije Finske.

Također, Finci su potvrdili da selektor ove reprezentacije Markku Kanerva neće uputiti naknadni poziv, te će u rosteru imati 24 fudbalera za mečeve protiv Bosne i Hercegovine i Francuske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Finske igra se na Bilinom polju u subotu sa početkom u 15 sati.

Također, poznate su i kvote za meč između naše reprezentacije i Finske koje možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice WWin i to OVDJE.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Pa finsku ako uzmemo onda nam je dosta X protiv ukraine ?? Gleda se prvo medjusobni susret pa tek onda gol-razlika?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije