Džeko novu sezonu započinje u Švicarskoj?

Blizu odlaska iz Rome

Džeko novu sezonu započinje u Švicarskoj?

Admin Čaušević

Edin Džeko se prema svemu sudeći oprostio od Rome. Posljednje četiri godine bio je stanovnik Rima, te je sada vrijeme došlo za nove izazove. 

Posljednjih sedmica se učestalo spominje njegov prelazak u Inter, a čini se da je, barem prema izvještajima italijanskih medija, taj transfer pitanje vremena.

Džeko već pronašao zajednički jezik s rukovodstvom milanskog kluba, ostalo je da Roma i Inter dogovore realizaciju posla.

Ako potpiše za Inter kapiten bh. reprezentacije će novu sezonu započeti u Švicarskoj gdje jučer otputovao Antonio Conte.

Conte je od Giuseppea Marotte zatražio da Džeko zvanično postane igrač intera do početka priprema koje će Nerazzurri započeti u Švicarskoj.

Odlični stručnjak boravi u Luganu te je odlučio posjetiti stadion Cornaredo gdje će Nerazzurri obaviti prvu fazu ljetnih priprema.

Upravo na tom stadionu Džeko bi trebao odigrati i prvi meč za Inter, pod uslovom da potpiše ugovor s bivšim prvakom Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni napadač će s Nerazzurrima potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 4.5 miliona eura. U sljedećim danima uslijedit će novi sastanak između klubova kako bi se pronašla idealna formula za realizaciju transfera.

Osim Džeke na prvom treningu Nerazzurra u sklopu priprema za novu sezonu bi se trebao pojaviti i Nicolo Barella. Veznjak Cagliarija je eksplodirao u sezoni iza nas i sigurno će biti pojačanje za ekipu sa Giuseppe Meazze.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

OR7
kakav vam je ovo natpis,pa vi se zezate sa čitaocima,e svako se naziva novinarom....halal ti ćufte novinarčiću....
3 0
Benjamingst
Ja pomislio Dzeko ide Sion, Yong Boys itd, kad ono MOZDA U TRENING KAMP. naslov je TOP LISTA NADRALISTA. zalosno!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi