Romelu Lukaku zabio za prolaz Intera i zakazao duel sa Milanom
Foto - EPA

Kup Italije

Romelu Lukaku zabio za prolaz Intera i zakazao duel sa Milanom

M. Šljivak

Inter je nakon produžetaka kao gost savladao Fiorentinu sa 2:1 i plasirao se u četvrtfinale Kupa Italije.

Prvo poluvrijeme donosi bolju igru Intera. Tim Antonija Contea je imao nekoliko dobrih šansi, ali na vodstvo su čekali do 40. minute. Nakon pregleda VAR-a dosuđen je penal, a za 0:1 pogađa Arturo Vidal.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a na samom otvaranju drugog poluvremena Inter propušta veliku šansu da dođe do drugog gola. Lautaro Martinez je sam na šest metara, ali ne pogađa zicer.

Kazna za promašaj stiže u 57. minuti. Cristian Kouame spektakularno pogađa za 1:1.

Do kraja 'regularnih' 90 minuta oba tima su imala dobre šanse za promjenu rezultata. Međutim, falila je završnica kod udaraca i ostalo je 1:1, te se otišlo u produžetke.

Tamo je Inter dominirao. Želio je tim Antonija Contea da riješi sve prije penala, a redom su pokušavali Eriksen, Alexis, Perišić i Lukaku, ali sjajan na golu je bio Terracino koji je sve skinuo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, u 119. minuti Inter dolazi do pobjede. Lukaku je zaboravljen od odbrane Fiorentine i to je Belgijanac kaznio i zabio je za konačnih 1:2 i prolaz Nerazzurra.

Inter će u četvrtfinalu igrati protiv Milana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Ako se ovako muče sa Fiorentinom 120 minuta mogu se svi kolektivno ubiti pa da ne prožive paćenje protiv AC Milana.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi