Fiorentina izbacila Atalantu iz Kupa Italije, Cutrone postigao debitantski gol

Domaći slavili sa 2:1

Fiorentina izbacila Atalantu iz Kupa Italije, Cutrone postigao debitantski gol

E. Čaušević

Fudbaleri Fiorentine danas su na svom terenu pobijedili Atalantu sa 2:1 u meču osmine finala Kupa Italije.

Fiorentina je uspjela napraviti iznenađenje protiv Atalante koja igra odlično ove sezone. Viole su u samom finišu meča došle do pobjede i izborile plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

Domaći su odlično otvorili meč i poveli već u 11. minuti kada je mrežu Atalante zatresao Patrick Cutrone koji je prije nekoliko dana stigao u klub iz Wolverhamptona i pokazao je da će biti veliko pojačanje.

No, nakon toga Atalanta je krenula po izjednačenje, a odbrana Fiorentine kapitulirala je u 67. minuti. Malinovsky je asistirao, a gol za 1:1 postigao je Iličić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada su svi očekivali produžetke na Artemio Franchiju domaći su došli do pobjede. Odlučujući trenutak desio se u 84. minuti, a gol za plasman u četvrtfinale i pobjedu od 2:1 postigao je Lirola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi