Fiorentina jednostavno ne može pobijediti
(Foto: EPA) Za Fiorentinu je ovo bila peta utakmica Serije A u nizu bez pobjede - poraz i četiri remija

Seria A, 12. kolo

Fiorentina jednostavno ne može pobijediti

Fiorentina je danas bila blizu da prekine seriju od četiri utakmice bez pobjede zbog koje je pala na osmo mjesto na tabeli, ali je na otvaranju 12. kola Serije A ipak remizirala sa slabašnim Frosinoneom, u gostima rezultatom 1:1.

Imala je Fiorentina dvije dobre šanse u prvom poluvremenu, preko Simeonea i Biraghija koji je pokušao iz slobodnjaka, ali je golman Frosinonea Marco Sportiello sjajno reagovao u obje situacije.

Opasan šut je uputio i Benassi u 43. minuti, ali je lopta otišla pored gola Frosinonea, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Fiorentina ipak dolazi do vodstva. Igrala se 47. minuta kada mladi Chiesa odlično ubacio sa lijevog boka, a Benassi dobro reagovao pred golom domaćih i pogodio za 0:1.

Frosinone je dobru priliku za izjednačenje imao u 74. minuti, ali je Zampano bio neprecizan iz dobre pozicije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, do kraja Frosinone stiže do boda. Andrea Pinamonti je primio loptu daleko od gola i snažnim udarcem poslao iza leđa golmana Fiorentine za konačnih 1:1.

Za Fiorentinu je ovo bila peta utakmica Serije A u nizu bez pobjede (poraz i četiri remija) i sa današnjim bodom ukupno ima 17 na sedmom mjestu tabele. Frosinone je prestigao Empolija i sada je osamnaesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi