Vučica se golčinom u finišu utakmice spasila poraza u Toskani
FOTO: EPA

Fiorentina propustila veliku priliku

Vučica se golčinom u finišu utakmice spasila poraza u Toskani

H. Zilić

Uzbuđenja će do kraja sezone biti i u italijanskoj Seriji A posebno u borbi za plasman u Ligu prvaka gdje nas očekuje totalna ludnica, a večeras smo vidjeli fenomenalan meč u borbi za evropska takmičenja.

U 28. kolu Serie A, Fiorentina je večeras na svom terenu dočekala Romu i završeno je rezultatom 2:2 tako je tim iz Toskane ostao u utrci za četvrto mjesto na kraju sezone, ali prokockali su trijumf u petoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Fiorentina je bila puno bolji rival u ovom meču i da nije bilo raspoloženog Svilara na golu, Roma ne bi bila u prilici da dođe do pozitivnog rezultata.

Viole su poele sa 1:0 u 18. minuti golom Ranieira nakon asistencija Gonzaleza i to je bio rezultat prvog poluvremena ove utakmice.

U nastavku Roma stiže do izjednačenja u 58. minuti, mrežu golmana Terracciana pogodio je Aouar.

Novo slavlje za Fiorentinu u 69. minuti, Mandragora je pogodio za još jedno vodstvo tima iz Toskane, ovaj put rezultatom 2:1.

Oglasi

U 80. minuti Fiorentina je mogla završiti priču. Dosuđen je penal za domaće, šutirao je Biraghi, ali golman Svilar sjajno brani i prije toga je imao nekoliko dobrih intervencija.

I onda kako ti biva u fudbalu stiže kazna. U petoj minuti sudijske nadoknade vremena Llorente postiže golčinu za 2:2 i vrijedan bod Vučice.

Fiorentinu koja je sada na osmoj poziciji sa 43 boda, Roma je petoplasirana sa 48 bodova. Četvrtoplasirana je Bologna sa 51 bodom i trenutno drži poziciju koja vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

U igri za Ligu prvaka su još i petoplasiran Atalanta sa 47 bodova, Napoli na sedmoj poziciji sa 44 boda, a nije odustao sigurno ni Lazio na devetoj poziciji sa 40 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 28. kolo:

Fiorentina - Roma 2:2

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti