Zaboravite sudiju Manzana, sramotni Hrvat je negativac vikenda: "Prerezat ću ti grkljan!"

Nečuven incident hrvatskog trenera

Zaboravite sudiju Manzana, sramotni Hrvat je negativac vikenda: "Prerezat ću ti grkljan!"

A. Čaušević

Prvi dan fudbalskog vikenda obilježila je drama na Mestalli između Valencije i Real Madrida, ali istovremeno se u italijanskoj Seriji A desio prvorazredni incident sa hrvatskim trenerom Ivanom Jurićem kao neslavnim protagonistom.

I dok su oči fudbalskog svijeta uglavnom bile uprte u sudiju Jesusa Gila Manzana zbog nepriznatog gola Judea Bellinghama, Jurić se suočava sa ozbiljnim sankcijama.

Manzano je svirao kraj meča dok je lopta bila u zraku i tako nije priznao Bellinghamov gol za pobjedu Reala nad Valencijom (2:3), ali ono što je uradio Jurić se ne može mjeriti sa diskutabilnom odlukom španskog arbitra.

Na torinskom Olimpicu snage su odmjerili Torino i Fiorentina, a utakmica je okončana rezultatom 0:0 uz žestoku svađu Jurića sa Vincenzom Italianom u sudijskoj nadoknadi.

Došlo je do žestoke rasprave, a Jurić je taj koji je izgubio kompas te je žestoko vrijeđao trenera Viola što je razbjesnilo cijelu gostujuću klupu.

Oglasi

"Prerezat ću ti grkljan", rekao je Jurić tokom svađe protivničkom kolegi zbog čega je zaradio direktan crveni karton i sigurno ga čeka određena pauza.

Radi se o ozbiljnoj prijetnji te su Disciplinci Lege Serije A odmah pokrenuli postupak protiv iskusnog Hrvata koji sigurno neće proći nekažnjeno bez obzira na objašnjenja poslije utakmice.

"Adrenalin je visok i svađamo se zbog stvari radi kojih se ne trebamo svađati. Italiano je moj prijatelj, pretjerao sam i tražim da mi oprostite", rekao je Jurić nakon meča.

Zanimljivo i da je italijanski trener sa druge strane pokazao dozu razumijevanja prema Jurićevom gestu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Izbila je svađa i žao mi je zbog njegovog isključenja, ali nakon utakmica se smirimo i razmišljamo o sljedećoj. Opet smo prijatelji kao prije, opet smo se zagrlili", kazao je Italiano.

Podsjećanja radi, Jurić se nedavno našao u centru pažnje jer je poslao špijuna da nadgleda trening Rome kojeg je razotkrila policija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi