Fiorentina se 'okliznula', SPAL slavi bod vrijedan opstanka?

Remi na Artemio Franchiju

Fiorentina se 'okliznula', SPAL slavi bod vrijedan opstanka?

Danas je na Artemio Franchiju u Firenci odigran meč Fiorentine i SPAL-a, koji je završen neriješenim rezultatom 0:0.

Do ove utakmice, Fiorentina je imala kakve-takve šanse da se umiješa u borbu za Ligu prvaka, ali je nakon domaćeg posrtaja protiv SPAL-a ta nada ugašena. Vezale su Viole šest uzastopnih pobjeda, ali danas je taj niz prekinut.

S druge strane, SPAL je upisao čak peti uzastopni remi i u seriji je od sedam utakmica bez poraza, te se sada nalazi u sigurnoj zoni, na 17. mjestu sa 28 bodova.

SPAL je danas imao i dosta sreće s obzirom da je Fiorentina uputila više od 20 udaraca ka golu i bila mnogo bolji rival, no na kraju je meč završen najnepopularnijim rezultatom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina ostaje na sedmom mjestu sa 51 bodom i pokušat će do kraja sezone izboriti nastup u Evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi