Maestralna partija Dušana Vlahovića protiv Spezije

Hat-trick srbijanskog napadača

Maestralna partija Dušana Vlahovića protiv Spezije

E. Čaušević

Fudbaleri Fiorentine danas su na svom terenu pobijedili Speziju sa 3:0 u meču 11. kola Serije A.

Fiorentina je uspjela da dođe do nova tri boda, a ponovo je briljantnu utakmicu odigrao srbijanski napadač Dušan Vlahović koji je zabio danas tri gola.

Domaći klub je otpor Spezije uspio da slomi tek u samom finišu prvog dijela. Gyasi je igrao rukom i sudija je pokazao na bijelu tačku, a gol iz penala postigao je Vlahović.

Fiorentina je do drugog gola stigla u 62. minuti. Odriozola je nakon sjajnog prodora uposlio Vlahovića koji s desetak metara pogađa mrežu gostiju za 2:0.

Srbijanski napadač je u centru pažnje bio ponovo u 75. minuti. Ovaj put asistenciju je upisao Callejon, a fantastično Vlahović ponovo matira golmana Spezije za 3:0 i svoj hat-trick na ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina je sada na sedmoj poziciji sa 18 bodova, dok je Spezija na 18. poziciji sa osam osvojenih bodova.

Treba istaći i da je Empoli pobijedio u gostima Sassuolo nakon preokreta sa 2:1, dok su Genoa i Venezia odigrali utakmicu bez golova.

Top Komentari

nameno000
Ovaj je ko Bruno Penaldes prosle sezone,svaka utakmica gol iz penala
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi