Fiorentina spremila novi ugovor za Vlahovića: Šest puta veća plata

Mladi napadač igra sjajno

Fiorentina spremila novi ugovor za Vlahovića: Šest puta veća plata

Mladi napadač Fiorentine Dušan Vlahović u posljednje vrijeme dobija sve više šansi i koristi ih odlično.

20-godišnji Beograđanin je impresionirao čelnike svog kluba koji ga sada žele "blindirati" kako ga uskoro ne bi "pokupio" neki bogatiji evropski klub.

Vlahovićev trenutni ugovor važi do 2023. godine, ali mu je Fiorentina sada spremna ponuditi produženje do 2026.

Osim toga, Fiorentina je spremila i veliku povišicu za Vlahovića koji prema svom važećem ugovoru zarađuje 200.000 eura godišnje.

Ukoliko otpiše novi ugovor, Vlahovićeva primanja će se uvećati šest puta pošto će godišnje zarađivati 1.200.000 eura. Uz "osnovicu", Vlahović bi imao i bonuse za golove.

Novi ugovor za Vlahovića je dio planova Fiorentine da zadrži svoje mlade igrače, pa je tako spreman i novi bogati ugovor za ponajboljeg prvotimca Federica Chiesu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo su Vlahović i Chiesa najbolji strijelci Fiorentine u Seriji A ove sezone. Obojica su postigli po šest golova.

Dušan Vlahović je ove sezone upisao 25 nastupa za Fiorentinu u svim takmičenjima, postigao je devet golova i dodao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi