Fiorentina uvjerljiva kod Empolija, Lazio bolji od Genoe

Seria A, 13. kolo

Fiorentina uvjerljiva kod Empolija, Lazio bolji od Genoe

Fudbaleri Fiorentine slavili su danas protiv Empolija u gostima sa 4:0 u okviru 13. kola Serije A.

Fiorentine je povela u 27. minuti kada je Bernardeschi pogodio za 1:0. U nastavku meča još tri pogotka i sva tri u mreži Empolija. Josip Iličić je postigao dva pogotka, a jedan je dodao Bernardeschi za konačnih 4:0.

Pobjedu je slavio i Lazio koji je na domaćem terenu bio bolji od Genoe sa 3:1. Prvo je Anderson pogodio u 11. minuti za vodstvo Fiorentine, da bi u 52. minuti Ocampos izjednačio na 1:1. Ipak, Lazio je do kraja uspio da stigne do pobjede i to golovima Biglie sa jedanaest metara i Wallacea u 66. minuti.

Kući je slavila i Bologna protiv Palerma sa 3:1, dok je gostujući trijumf ostvarila ekipa Torina protiv Crotonea sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi