FK Budućnost sankcionisana sa dvije domaće utakmice bez gledatelja

Kazne za Banovićane

FK Budućnost sankcionisana sa dvije domaće utakmice bez gledatelja

E. Škorić

Komisija za takmičenje NS FBiH i Disciplinska komisija NS FBiH održali su redovne sjednice na kojima su, između ostalog, razmatrale incidente koji su se desili nakon utakmice 4. kola m:tel Prve lige FBiH: FK Budućnost Banovići - NK Stupčanica Olovo.

Komisija za takmičenje NS Federacije BiH je, shodno važećim propisima, suspendirala stadion FK Budućnost za odigravanje domaćih utakmica, te podnijela prijave za pokretanje disciplinskog postupka protiv kluba te nadležnih osoba zaduženih za sigurnost na utakmici.

Disciplinska komisija NS FBiH je razmatrala cjelokupan spis predmeta, te u skladu sa važećim Disciplinskim pravilnikom NS/FS BiH te odlukama Izvršnog odbora NS FBiH donijela sljedeće odluke:

- FK Budućnost Banovići se zbog prekršaja iz člana 56. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (slaba organizacija utakmice) i člana 59. (neredi na stadionu) kažnjava zabranom igranja pred gledaocima dvije domaće prvenstvene utakmice i novčanom kaznom u iznosu od 4.000 KM.

- Šarić Nedim, komesar za bezbjednost FK Budućnost Banovići, se kao odgovorna osoba za bezbjednost i sigurnost na navedenoj utakmici kažnjava zabranom vršenja svih funkcija u nogometu u trajanju od tri mjeseca i novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

- Šahbazović Esmir, sekretar FK Budućnost Banovići, se kao odgovorna osoba za redarsku službu na navedenoj utakmici te kao sudionik incidenta i nereda kažnjava zabranom vršenja svih funkcija u nogometu u trajanju od šest mjeseci i novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM.

Disciplinska komisija NS FBiH je na navedenoj sjednici rješavala i ostale prekršaje počinjene na utakmicama 3. i 4. kola m:tel Prve lige FBiH te utakmicama 1. i 2. kola Prve ženske lige FBiH.

Top Komentari

zilan66
Pose*em se na savez,komisiju i njihove odluke.bolan kazni ga da neigra u banovicima pa ces vidjeti kako se svi ostali dovode u red.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi