FK Budućnost ima budućnost

Rizvić u Gabeli pružio šansu debitantima, a oni opravdali povjerenje

FK Budućnost ima budućnost

S. Mlaćo

Budućnost je jučer poražena u Gabeli (2:3), no Banovićani nisu ostavili loš utisak čak naprotiv. Munever Rizvić se našao u problemima pred gostovanje u Hercegovinu, kartoni su krojili sastav, pa su šansu dobili i pojedini golobradi mladići.

Susret u Gabeli će sigurno dugo pamtiti. No, krenimo redom.

Među stativama Banovićana našao se debitant Amil Hadžić koji je na gol stao sa nepunih 17 godin. Njegova zamjena je bio iskusni Muris Husić (39). Kada je Husić debitovao, Hadžić nije bio ni rođen, pa je mladi golman jučer imao veliki izazov.

I pored tri primljena pogotka, pokazao je potencijal. Sjajno je reagovao u par navrata i definitivno u Banovićima ne trebaju brinuti za golmansku budućnost. Naravno, kvalitetan i predan rad ne smije izostati.

Jučer je u dresu Budućnosti debitovao i mladi Armin Hasanbegović. Šansu je dobio u 46. minuti i upisao asistenciju. Nije mu za to trebala polusezona ili šta više, kvalitetnom nogometašu trebalo samo malo. Nepisano je to pravilo. Hasanbegović ga je ispoštovao.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Trener Rizvić nije stao tu kada su debitanti u pitanju. Edib Husić je ušao u 85. minuti i upisao svoje prve seniorske minute.

Banovićima ne cvjetaju ruže nakon deset kola s obzirom da su tek na 15. mjestu sa samo osam osvojenih bodova, no za vlastitu budućnost ne trebaju brinuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi