Iz Banovića stiže pogodak za TV špice: Gostima nije bilo pomoći i da su imali dva golmana

Budućnost na kraju slavila sigurnu pobjedu

Iz Banovića stiže pogodak za TV špice: Gostima nije bilo pomoći i da su imali dva golmana

S. Mlaćo

Sjajan pogodak vidjeli smo u 17. kolu Prve lige FBiH na derbiju starih rivala Jedinstva i Slobode, ali nije bio jedini koji je za svaku pohvalu.

Kako je već poznato, sjajno je mrežu Slobode pogodio Amar Smailović, ali na kraju je ipak Sloboda odnijela tri boda.

Dan prije meča u Bihaću snage su odmjerili u Banovićima Budućnosti i Simm Bau. Lakše od očekivanog domaći su slavili 3:0, a meč je obilježio između ostalog pogodak Tarika Saletovića za rano vodstvo domaćeg tima.

Saletović je mrežu gostiju pogodio na fantastičan način već u sedmoj minuti i dobio ovacije navijača.

Lijepo je primio jednu loptu, precizno šutirao i zaista golman Simm Ba-u nije imao nikakve šanse da odbrani ovaj udarac. Pogodak možete pogledati u video prilogu na samom početku.

Oglasi

Preostale pogotke postigli su Eldin Trumić i Anel Husić, te je domaća publika zadovoljna napustila stadion.

Banovićani su ovom pobjedom došli na treću poziciju, a sada im slijedi gostovanje Slobodi. Sloboda je lider i nema sumnje da će biti itekako zanimljivo na Tušnju.

Treba istaći da je na klupi Budućnosti u subotnjoj pobjedi debitovao Emir Ikanović. Ikanović je perspektivni trener koji je tako na najbolji način debitovao i sigurno mogao biti zadovoljan igrom svog tima.

Ikanović je radio ranije sa omladincima Budućnosti i ovo će mu biti pravi potez. Kao igrač, nastupao je za Čelik i Budućnost, a uskoro će postati vlasnik UEFA A trenerske licence.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kako smo već naveli, Budućnost u narednom kolu gostuje kod lidera Slobode i biće to sigurno itekako zanimljiv duel dva tima koja igraju za gol više.

Meč se igra u nedjelju od 18:30 sati. U Prvoj ligi FBiH nema reprezentativne pauze, pa se četiri utakmice 18. kola igraju u subotu, a četiri u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti