Šok za Crvenu zvezdu na Marakani u sudijskoj nadoknadi

Činilo se da će ipak slaviti, no gosti se nisu predavali

Šok za Crvenu zvezdu na Marakani u sudijskoj nadoknadi

Samir Mlaćo

U zaostalom meču osmog kola Super lige Srbije Crvena zvezda odmjerila je snage sa TSC Bačka Topola.

Radilo se o derbiju, duelu drugoplasirane i trećeplasirane ekipe, te smo na kraju očekivano vidjeli neizvjestan meč.

Na kraju je završilo 1:1, a oba pogotka postignuta su u samom finišu utakmice.

Zvezdi su tri boda itekako bila potrebna, a u prvom dijelu smo vidjeli izjednačen meč, uz nešto više prilika za domaće.

Ipak, gosti su dobro stajali i pokazali da žele do bodova na Marakani.

Oglasi

U nastavku potpuna incijativa Crvene zvezde, imali su mnogo veći posjed lopte, stvarali prilike, ali gosti su i dalje se dobro branili.

U 75. minuti sjajno prijeti Hwang, no golman gostiju Simić. Nedugo zatim opet prijeti domaće, ovaj put u šansi Lučić, opet Simić siguran.

Pet minuta kasnije Katai prijeti, no Simićeva je ovo bila noć. Nastavili su domaćima sa napadima, igralo se na jedan gol, a u 85. minuti gosti su 'pukli'. Velika gužva je bila pred šesnestercem gostiju, Simić je odbranio, Mijatović pogodio stativu, a onda Katai ubacuje loptu u mrežu i Marakana je eksplodirala.

TSC se nakon toga otvorio, zaprijetio, no činilo se da nema više uzbuđenja, ali nije bilo tako. Đakovac je pogodio u prvoj minuti sudijske nadoknade i šokirao Marakanu, te donio svom timu bod.

Partizan je i dalje lider te ima 34 boda, a Crvena zvezda ima 28. TSC je na 23, dok Vojvodina ima 18.

U Super ligi Srbije je i bh. trener Feđa Dudić koji je sjajno krenuo sa Radničkim iz Kragujevca i ovaj tim je na diobi 11. mjesta, iako je bio posljednjeplasirani prije nego što je stigao Dudić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga Srbije, 8. kolo

FK Crvena Zvezda - TSC Bačka Topola 1:1

Top Komentari

Drakula
Partizan je takva ekipa da ce past k za usi i opet ce ovi uzet prvenstvo. Tanka im je liga skroz jedan Zrinjski koji prvi put se takmici ima vise bodova nego oni svi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi