Zvezda prodala Bukarija, sjajan je to posao prvaka Srbije

Osvojli duplu krunu i prodali važnog igrača

Zvezda prodala Bukarija, sjajan je to posao prvaka Srbije

Crvena zvezda je jučer osvojila duplu krunu pobjedom na Vojvodinom u finalnom meču Kupa.

Tako je Zvezda okončala još jednu sezonu za pamćenje, a velika proslava zakazana je u subotu kada će Zvezda ugostiti pred svojim navijačima ekipu Čukaričkog.

Sve je već odavno riješeno u prvenstvu, iako je Partizan dugo bio na liderskoj poziciji. Poklekao je Partizan pred sami kraj, Zvezda sve odlično iskoristila i završila posao.

Sada će u Zvezdi sigurno biti promjena u igračkom kadru, a iz Srbije stižu informacije da je završen transfer Osmana Bukarija.

Bukari je reprezentativac Gane i krenut će put MLS-a, tačnije ekipe Ostina.

Zvezda će na ime obeštećenja dobiti sedam miliona eura. Nedavno je novi -stari prvak imao ponudu za Bukarija od deset miliona eura, no tada nisu željeli da pristanu.

Oglasi

Zvezda je bila u borbi za dva trofeja i Bukari je bio itekako potreban.

Odlučili su Beograđani prodati Jovana Mijatovića, ostaviti Bukarija, ali sada je vrijeme da se proda i nogometaš iz Gane.

Prema tom planu, posljednji meč će odigrati u subotu protiv Čukaričkog, a ubrzo krenuti put SAD-a.

Bukari je u Zvezdi od ljeta 2022. godine kada je stigao iz belgijskog Genta za tri miliona eura.

Igrao je sjajno u Ligi prvaka, te mu je cijena rasla, a u Super ligi Srbije upisao je 27 nastupa uz sedam pogodaka i isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Tri nastupa je dodao u Kupu Srbije uz po jedan pogodak i asistenciju, dok je u Ligi prvaka upisao šest pogodaka, te dva pogotka i dvije asistencije.

Ovaj 25-godišnjak upisao je za reprezentaciju Gane 17 nastupa uz tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi