Prvenstvo Srbije je nakon vječitog derbija već riješeno
169. vječii derbi pripao je fudbalerima Crvene zvezde koje samo čudo može odvojiti od nove titule prvaka Srbije (Foto: EPA)

Trijumf Crvene zvezde nad Partizanom

Prvenstvo Srbije je nakon vječitog derbija već riješeno

M. Šljivak

Crvena zvezda pobijedila je Partizan s 1:0 u 24. kolu Super lige Srbije i trijumfom u 169. vječitom derbiju crveno-bijeli su došli na korak od nove titule prvaka jer su sada 16 bodova ispred najvećeg rivala.

Crvena zvezda je kao veliki favorit ušla u meč s Partizanom. Nikada kladionice nisu dale manje šanse crno-bijelima u ovom meču i na kraju je u ovom susretu domaći tim slavio pobjedu od 1:0.

Beogradski derbi riješen je u petoj minuti. Argentinac Alex Vigo je centrirao s desne strane, Urošević skreće loptu prema mreži i vara Popovića za oduševljenje navijača na stadionu 'Rajko Mitić' za vodstvo Crvene zvezde od 1:0.

Partizan je potom dva puta šutirao na gol Zvezde. Borjan je bez većih problema zaustavio njegov udarac, a u 32. minuti domaći stvaraju veliku šansu za povećanje vodstva.

Bukari dobro prolazi po desnoj strani, uposlio je Aleksandra Kataija, ali Popović sjajno brani udarac fudbalera Crvene zvezde i spašava Partizan.

Oglasi

Rezultatom 1:0 se odlazi na odmor, a u nastavku je Partizan mnogo bolji tim na terenu. Išli su na sve ili ništa i potpuno su pritisnuli protivnika.

Urošević i Ricardo su imali velike prilike za Partizan. Milan Borjan je spašavao svoj tim i golman Crvene zvezde je bio pravi junak svog tima.

Drugo poluvrijeme donijelo je i dosta prekida. Bilo je dosta prekršaja i ulazaka ljekarske ekipe u teren, a crno-bijeli su meč završili s igračem manje zbog isključenja Ricarda koji je protivnika udario u jednoj gužvi.

Njegovo isključenje znatno je otežalo život gostima. Ni 11 minuta nadoknade im nije pomoglo da izbore pozitivan rezultat i na kraju su se morali pomiriti s porazom.

Crvena zvezda je ovim trijumfom došla do 66. boda u sezoni. Crveno-bijeli sada imaju 16 bodova u odnosu na Partizan i pitanje prvaka je definitivno riješeno.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 24. kolo:

Crvena zvezda - Partizan 1:0

Top Komentari

user1676165683
Kuri me bolac za njima i njihovom ligom…
0 2
Mostarac94
Prvenstvo srbije zanimljivo inace kao tekma getafe elche
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi