FK Crvena zvezda je zaradio najmanje novca u grupnoj fazi Lige prvaka
Foto - EPA

Fina cifra na računu beogradskog tima

FK Crvena zvezda je zaradio najmanje novca u grupnoj fazi Lige prvaka

Midhat Šljivak

FK Crvena zvezda zaradila je najmanje novca od svih timova u grupnoj fazi Lige prvaka. Ipak, iako su na dnu po zaradi, cifra koju su uzeli je impresivna.

Srpski šampion FK Crvena zvezda uzela je najmanje novca od svih timova u grupnoj fazi Lige prvaka. Beogradski tim se nije proslavio s osvojenim jednim bodom u grupi s Manchester Cityjem, RB Leipzigom i Young Boysima, ali mogu biti zadovoljni zaradom.

Iako su na dnu liste timova po zaradi, cifra od 16.570.000 itekako može da usreći beogradski klub. Još jednom se pokazalo da se učešće u grupnoj fazi itekako isplati.

Od ekipa iz grupe Manchester City je očekivano imao najveću zaradu. Njima će na račun leći 42 miliona i 40 hiljada eura, a zadovoljni mogu biti i u RB Leipzigu koji je inkasirao 36.440.000 eura.

Young Boys je prošao kao treći kroz cilj i samim tim je zaradio nešto više novca od Crvene zvezde. Ta cifra iznosi 19.370.000 eura.

Oglasi

Beogradski tim nije blistao na terenu. Da jeste i zarađena cifra bi bila mnogo veća jer UEFA nagrađuje svaki osvojeni bod na terenu.

Međutim, i pored svega u beogradskom timu mogu biti zadovoljni. Cifra od 16 miliona nikako nije mala i koliko-toliko su vratili uloženo u protekloj sezoni.

Manchester City i Real Madrid ispred svih

Najviše novca kroz grupnu fazu takmičenja zaradili su Manchester City i Real Madrid. Oba tima su uzela po 42.040.000 eura.

UEFA iz godine u godinu povećava nagrade za učesnike evropskih takmičenja. Od naredne će cifre biti još i veće jer će se igrati ligaški sistem sa 10 utakmica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iza Cityja i Reala po zaradi je Bayern s 40.2 miliona eura, zatim je tu Atletico s 38.3 miliona, Arsenal je zaradio nešto više od 37 miliona eura, RB Leipzig, Real Sociedad i Inter 36.4 miliona, te Borussia s 35.5 miliona

Odlično su prošli Napoli i Lazio s 34.5, PSV s 33.6 miliona, Copenhagen, Barcelona i Porto 32.7 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi