Srbi su pitanjem uspjeli natjerati Guardiolu da se pokupi sa pressice: Samo se kiselo nasmijao!

Nakon pitanja novinara

Srbi su pitanjem uspjeli natjerati Guardiolu da se pokupi sa pressice: Samo se kiselo nasmijao!

Admin Čaušević

Zanimljiva scena viđena je na press konferenciji poslije utakmice Lige prvaka između Crvene zvezde i Manchester Cityja. Nakon pitanja srpskih novinara Pep Guardiola se nasmijao u odgovoru te je uzeo kaput i napustio salu.

Manchester City je trijumfom završio grupnu fazu Lige prvaka nakon što je sa rezervnim timom pobijedio Crvenu zvezdu u Beogradu rezultatom 3:2.

Na pressici poslije meča priliku da postavljaju pitanja prvo su dobili novinari iz Engleske, a onda su došli na red pripadnici sedme sile iz Srbije.

U jednom trenutku Guardioli je postavljeno pitanje da li je u poznim igračkim godinama bio blizu potpisa Crvenu zvezdu.

Trofejni stručnjak se na to pitanje samo nasmijao, izustio je nekoliko riječi, uzeo kaput i napustio salu. Trenutak možete pogledati na 6:30 video priloga.

"Ne sjećam se, nemam osjećaj da sam imao ponudu kad sam bio star igrač, ne sjećam se", rekao je strateg Manchester Cityja.

Oglasi

Uvidjevši da srbijanski novinari prelaze na ostale teme te da ga više neće pitati u utakmici, Guradiola je jednostavno odlučio napustiti press konferenciju.

Inače, na dan utakmice Zvezda - City, pojedini beogradski mediji su lansirali priču da je transfer Guardiole na Marakanu spriječio tadašnji presjednik Crveno-belih Dragan Stojković Piksi.

Nakon što je igrao za Barcelonu, Bresciu i Romu, Guradiola je jesen svoje karijere imao dva ezgotična izeta u Kataru i Meksikku. Od fudbala se oprostio 2006. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče same utakmice na Marakani, o duelu sa prvakom Srbije jedan od najboljih trenera svijeta rekao je samo jednu rečenicu.

"Nije bilo lako ni ugodno, u pravim trenucima smo odigrali kvalitetno", poručio je Guradiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti