Emir Čamdžić ispisao historiju Prve lige FBiH: Sa 26 godina vodio ekipu i donio velika tri boda
Čamdžić (drugi s lijeva) na klupi Goražda

Goražde se sa teškog gostovanja vratilo sa osmijehom

Emir Čamdžić ispisao historiju Prve lige FBiH: Sa 26 godina vodio ekipu i donio velika tri boda

S. Mlaćo

Težak zadatak bio je pred nogometašima Goražda u vikendu iza nas.

Goražde je u dva kola nastavka sezone Prve lige FBiH upisalo dva domaća poraza, a zatim je sidro digao dosadašnji trener Aldin Džidić. Džidić je jasno isticao da su pojačanja potrebna, ali se profesionalno rastao sa klubom.

Poželio je Goraždu mnogo sreće u budućnosti, te krenuo u nove izazove, a na mjestu trenera u Goraždu je ostao mladi Emir Čamdžić, mladić rođen 15.02.1998. godine.

Čamdžić je ostao da bar privremeno pomogne momcima sa Drine, što se na kraju pokazalo kao sjajan potez i u Gornjem Rahiću je Goražde slavilo 2:1.

Bila je to sjajna partija Goražda protiv tima koji je upisao dvije pobjede u nastavku sezone i tražio treću pred svojim navijačima koji su ispunili stadion.

Oglasi

Na kraju su gosti slavili 2:1, a Čamdžić će dugo pamtiti jučerašnji dan.

Radi se najmlađem treneru u ligi, rođenom Gračanliji koji se već okušao u FK Olimpik te FK Igman Ilidža. Vodio je omladinske selekcije, a zatim bio i u prvom timu prije svega zadužen za kondicionu pripremu.

Radio je i u Famosu gdje je bio pomoćnik Aldinu Džidiću, a zatim su stigli u Goražde.

Ostao je pomoći klubu koji je neočekivano ostao bez trenera i pokazao da mladi treneri itekako zaslužuju podrške, ali i riječi pohvale.

Mladi trener u Omladinskom pogonu FK Željezničar Mirza Šarić dobro poznaje Čamdžića i ističe da je posebno sretan zbog njegovog subotnjeg uspjeha.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Vjerujem da je najmlaši trener u historiji Prve lige FBiH koji je ostvario pobjedu, a možda čak i najmlađi koji je vodio ekipu. Perspektivan, ambiciozan, hrabar, edukovan", ističe Šarić.

Čamdžić bi već u subotu trebao imati novi poseban izazov. U Goražde stiže NK Čelik, nekadašnji premijerligaš. Izazov je to svakog nogometaša kada je sa druge strane klub iz Zenice, a sigurno i trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi