Aldin Džidić brzo napustio klupu FK Goražde

Klub bez pojačanja ove zime, odmah se to i osjetilo na startu sezone

Aldin Džidić brzo napustio klupu FK Goražde

S. Mlaćo

Aldin Džidić više nije šef struke FK Goražde.

Ovu informaciju Džidić je potvrdio za SportSport. Naime, Goražde je u dva meča nastavka sezone upisalo dva domaća poraza. Prvo je FK Mladost slavio u Goraždu, a zatim je isto jučer učinio FK Rudar Kakanj.

Goražde je napustilo veliki broj nogometaša tokom zimske pauze, financijska situacija nikako nije dobra, što se i osjetilo na početku drugog dijela sezone.

Džidić je za SportSport kazao da je zbog toga odlučio napustiti klub, te poželio popularnim Romantičarima sa Drine sve najbolje u budućnosti.

"Napustio nas je veliki broj nogometaša tokom zimske pauze, čak osam-devet. Nismo se pojačali, nadao sam se da hoćemo, vjerovao sam u to, ali na kraju se to nije desilo.

Odmah se i osjetilo, sve se nekako olako shvatilo zbog pozicije na tabeli, a onda smo upisali dva poraza. To je glavni razlog zbog kojeg napuštam klub, ali Goraždu želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Džidić za SportSport.

Oglasi

Džidić je na klupi Goražda naslijedio Admira Adžema koji je preuzeo premijerligaša GOŠK iz Gabele.

U prvom dijelu sezone Džidić je vodio FK Famos iz Hrasnice i osvojio jesenju titulu, no zatim se odlučio za odlazak. Famos će prema svemu sudeći igrati doigravanje za viši rang, s obzirom da je glavni kandidat za naslov prvaka. Džidić je i predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera naše zemlje. Radi se o organizaciji koja radi velike stvari za bh. nogometaše i trenere, te se imaju čime pohvaliti.

FK Goražde je trenutno na četvrtom mjestu, a u narednom kolu gostuje kod FK Gornji Rahić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rahić je u dva kola upisao maksimalan učinak i sada želi nastaviti u istom ritmu pred svojim navijačima.

Ko će naslijediti Džidića, ostaje da se vidi, no čelnici ovog kluba moraju brzo reagovati.

Top Komentari

Delegat
Isti klubovi godina igraju ovu ligu i mesetare kako kome odgovara
0 0
Invisible80
Aldin je pravedan i pošten, samo mislim da nije htio do kraja objasniti svoj odlazak, mislim da Goražde ima proljetnu rasprodaju bodova, a u tome neće da učestvuje, pa je jako siromašna njegova izjava
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi