U Sarajevo sinoć sletio još jedan Brazilac: Pred potpisom je za ambiciozni bh. klub

Već danas je na treningu sa saigračima

U Sarajevo sinoć sletio još jedan Brazilac: Pred potpisom je za ambiciozni bh. klub

Haris Zilić

Nova sezona u bh. klupskom fudbalu mogla bi biti jedna od najzanimljivijih od naše nezavisnosti, a to se odnosi na sve rangove takmičenja, jer mnogi klubovi imaju veoma zanimljiv transfer rok čemu svjedoče informacije koje pristižu.

Dosta stranaca gledat ćemo u našem fudbalu u novoj sezoni, a ambicije pokazuju i klubovi u Prvoj ligi FBiH.

FK Gornji Rahić kroz baraž je izborio historijski plasman u Prvu ligu FBiH i očigledno ovaj mali klub iz blizine Brčkog želi da igra ozbiljnu ulogu u svojoj debitantskoj sezoni.

Naime u redove FK Gornji Rahić dolazi fudbaler ni manje ni više nego iz portugalskog prvoligaša Portimonensea koji je prošle sezone zauzeo 15. mjesto u portugalskoj eliti i izborio opstanak u društvu najboljih.

Oglasi

U pitanju je brazilski fudbaler Thailsson Ferreira Santos koji će se danas pridružiti na treningu novog federalnog prvoligaša, a igrao je i za drugi tim Portimonensea.

FK Gornji Rahić je potvrdio ove informacije.

"Veliki broj navijača koji dolazi na treninge naše ekipe može primjetiti da se na probi nalazi veliki broj igrača.

Sinoć je u Sarajevo sletio Brazilac Thalisson Santos, koji bi se trebao pojaviti danas na treningu prve ekipe Rahića. Thalisson Santos dolazi iz Portugala, tačnije iz ekipe Portimonense SC B.

Dvadesetčetverogodišnji Thalisson koji bi se u Rahiću trebao zadžati najmanje do subote, bit će prvi stranac u historiji našeg kluba", stoji u saopštenju novog člana Prve lige FBiH.

➡️ Veliki broj navijača koji dolazi na treninge naše ekipe može primjetiti da se na probi nalazi veliki broj...

Posted by FK Gornji Rahić on Monday, July 3, 2023

Podsjetimo, Gornji Rahić je u baražu za ulazak u Prvu ligu FBiH u dvomeču bio bolji od bugojanske Iskre.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nema sumnje da nas do kraja transfer roka očekuje još uzbuđenja u bh. klupskom fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi