Luka Bilbija će suditi derbi Prve lige RS

Veoma važna utakmica u Laktašima

Luka Bilbija će suditi derbi Prve lige RS

Haris Zilić

Za vikend će zanimljiv biti u Prvoj ligi RS gdje veoma bitnu utakmicu igraju Laktaši i Radnik Bijeljina, a to će biti duel dvije prvoplasirane ekipe na prvenstvenoj tabeli.

Radnik je lider sa 55 bodova, a Laktaši su drugoplasirani sa 48 bodova.

Eventualnim trijumofm Laktšai bi došli na četiri boda zaostatka i finiš prvenstva bi učinili zanimljivim, dok bi Radnik pobjedom skoro pa zakoračio u WWin ligu naredne sezone.

Zbog važnosti utakmice Igor Radeljić, direktor kluba iz Laktašaje zatražio da subotnji derbi između njegovog kluba i Radnika sude premijerligaške sudije.

Želje kluba iz Laktaša će biti udovoljene pa će tako utkamicu sezone u Prvoj ligi RS suditi Luka Bilbija iz Prijedora.

Oglasi

Pomoćnici Bilbije će također premijerligaške sudije, Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Nebojša Žugić iz Banjaluke. Četvrti sudija je Dragan Todić iz Doboja.

Radnik u dosadašnjem dijelu prvenstva ne zna za poraz uz omjer od 16 pobjeda i sedam remija, a osvojili su i jesenju titulu.

Sa druge strane Laktaši imaju omjer od 15 pobjeda, tri remija i pet poraza.

Svoju šansu za napad na WWin ligu potajno gleda i Rudar Prijedor koji je na trećem mjestu sa 44 boda, tako da bi i njima odgovarao trijumf Laktaša.

Ostale ekipe su daleko iza i bez neki pretjeranih ambicija za napad na prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Interesanto da nas sličan derbi uskoro očekuje i u Prvoj ligi FBiH kada će Stupčanica u Olovu dočekati Slobodu, tako da će i to biti duel dvije prvoplasirane ekipe.

Dakle, do kraja fudbalske sezone u Bosni i Hercegovini bit će dosta uzbuđenja i u borbi za plasman u društvo najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi