Mladost donijela konačnu odluku

Uskoro pripreme za novu sezonu

Mladost donijela konačnu odluku

S. Mlaćo
FK Mladost Doboj Kakanj nakon što nije dobio licencu za novu sezonu Premijer lige donio je odluku o novoj sezoni. Špekulisalo se da će Dobojlije možda u najniži rang, s obzirom da je odluka Saveza bila žestok udar na klub, no to se neće desiti.

Naime, Mladost ćemo u novoj sezoni gledati u Prvoj ligi FBiH.

Iz Mladosti su poslali u NS FBiH zvaničnu potvrdu i naći će se u žrijebu za novu sezonu.

Većina igrača napustila je sada već bivšeg premijerligaša i u Prvoj ligi FBiH Dobojlije će imati veoma podmlađen kadar.

Okosnicu tima činit će mladi igrači uz par iskusnijih, a sve će biti jasnije u narednim danima.

Neizvjestan je status trenera Nemanje Miljanovića koji također mora donijeti odluku da li će ostati ili napustiti klub, a onda će biti zakazana i prozivka.

Prvenstvo u novoj sezoni Prve lige FBiH prema svemu sudeći startat će 14.08.

Podsjetimo, Mladost je izborila opstanak u Premijer ligi na zelenom terenu, no na kraju nije dobila licencu za nastup u elitnom rangu bh. nogometa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Doboj Kaknju su bili razočarani ovom odlukom, smatraju da su žestoki oštećeni i da su odlučile stvari koje nemaju veze sa nogometom.

Uputili su i žalbi UEFA-i sa čak dvije advokatske ekipe i očekuju da će u narednom periodu dobiti adekvatnu odštetu koju im je prema njihovom mišljenju prouzrokavao Savez. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1612368054
Samo tužiti bagru korumpiranu
9 1
user1605368976
Mušija će povaliti ovu mafiju u savezu i dobiti obeštećenje.Kada lova legne niknit će stadion kao gljiva.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi