Objavu srbijanskog kluba nazvali 'najluđim saopštenjem u srbijanskom nogometu'
FOTO: FK Novi Pazar

Klubovi čestitali jedni drugima, a mnogi to ismijavaju

Objavu srbijanskog kluba nazvali 'najluđim saopštenjem u srbijanskom nogometu'

S. Mlaćo

U srbijanskom nogometu pravi rat klubova saopštenjima.

Kako sezona odmiče, sve je veći broj nezadovoljnih klubova suđenjem, a naravno sve se iznosi i u javnost.

Pritisak je sve veći, a iz FK Novi Pazar imali su brojne zamjerke na suđenjem u posljednjim utakmicama. Ipak, kada su za vikend poraženi kod Napredka nisu se Novopazarci bunili, čak naprotiv.

Čestitali su protivnicima, ali i sudijama, te naveli da je krivce za ovaj poraz trebaju tražiti u svojim redovima.

"FK Novi Pazar čestita Napretku na potpuno zasluženoj pobedi u prvenstvenom meču Super lige Srbije. Bilo je ovo najlošije izdanje fudbalera našeg tima u tekućoj sezoni. Više su delovali kao skup rekreativaca nego kao organizovana ekipa. Pobeda domaćina je čista kao suza.

Ovom prilikom želimo da ukazemo i na perfektno suđenje glavnog sudije Nenada Minakovića. Ovo je najbolji dokaz da jedna teška utakmica, sa mnogo prekršaja, može da se sudi bez ijedne greške.

Oglasi

Razloge poraza, ovoga puta, ne možemo tražiti ni u suđenju, ni u lošem terenu, vremenskim prilikama ili neprilikama, već isključivo u sramotnoj igri naših fudbalera", naveli su iz FK Novi Pazar.

Vrlo brzo Napredak im je uzvratio.

Iz Napredka su istakli da se javno žele zahvaliti Novom Pazaru na viteškom i sportskom ponašanju, te naveli da su zlonamjerni ljudi željeli da još jednom naružbe svaku sportsku priredbu i svaki prijateljski odnos.

"Fudbalski klub Novi Pazar je pokazao svoju veličinu, sportski odreagovao, i dao pravi primer svim ostalim klubovima da samo častan odnos prema protivniku i viteška borba na terenu čine jedan klub velikim.

U ime Fudbalskog kluba Napredak i svih gledalaca koji su u nedelju u Kruševcu prisustvovali veličanstvenoj borbi dva velika kluba hvala vam što ste nam svima održali čas lepog ponašanja.

Čast nam je što ste naši sportski prijatelji", zaključili su iz Kruševca u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Bilo je to naravno zanimljiva i medijima, pa je popularni Kurir naveo da se radi o najluđem saopštenju u srbijanskom nogometu.

Dodali su da su ostali u čudu kada su pročitali, jer su navikli da klubovi optužuju jedni druge te iznose teške optužbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi