FK Novi Pazar se ponovo oglasio o suđenju, ovaj put u 'kontra smjeru'
Detalj sa jučerašnjeg meča FOTO: FK Novi Pazar

Upisali su jučer novi poraz, pa ih je pretekao Radnički bh. trenera Feđe Dudića

FK Novi Pazar se ponovo oglasio o suđenju, ovaj put u 'kontra smjeru'

S. Mlaćo

U FK Novi Pazar imali su mnogo zamjerki na suđenje u proteklom periodu, no nakon ovog kola nije se to ponovilo.

U FK Novi Pazar imali su mnogo zamjerki na suđenje u proteklom periodu, no nakon ovog kola nije se to ponovilo.

Novopazarci su gostovali jučer kod Napredka iz Kruševca i poraženi su 3:1. Domaći su vodili čak 3:0 i sve je bilo riješeno, a Novi Pazar je uspio samo smanjiti na 3:1 preko Adema Ljajića.

Za razliku od ranijih utakmica kada su najviše pisalo o sudijama i tome da se žestoko oštećeni, sada su to uradili drugačije.

Pohvalili su sudije, te domaćina i čestitali na pobjedu. Ističu da je ista potpuno zaslužena.

Oglasi

"FK Novi Pazar čestita Napretku na potpuno zasluženoj pobedi u prvenstvenom meču Super lige Srbije. Bilo je ovo najlošije izdanje fudbalera našeg tima u tekućoj sezoni. Više su delovali kao skup rekreativaca nego kao organizovana ekipa. Pobeda domaćina je čista kao suza.

Ovom prilikom želimo da ukazemo i na perfektno suđenje glavnog sudije Nenada Minakovića. Ovo je najbolji dokaz da jedna teška utakmica, sa mnogo prekršaja, može da se sudi bez ijedne greške.

Razloge poraza, ovoga puta, ne možemo tražiti ni u suđenju, ni u lošem terenu, vremenskim prilikama ili neprilikama, već isključivo u sramotnoj igri naših fudbalera", naveli su iz FK Novi Pazar.

Novi Pazar je trenutno na šestom mjestu i u borbi je za Evropu, a u Kupu Srbije će igrati protiv Radničkog iz Kragujevca. Radnički je hit sezone pod palicom bh. trenera Feđe Dudića i pretekao je Novopazarce jučerašnjom pobjedom.

Radnički je sa 3:0 savladao Javor u Ivanjici i stigao do treće vezane pobjede u prvenstvu.

Sjajan je to niz tima kojeg je Dudić zajedno sa pomoćnikom Adnanom Jahićem preuzeo kada je tim bio zakucan za dno i mnogi su Radnički skoro pa otpisali te vidjeli u nižem rangu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sada je već jasno da se to neće desiti, a novi ispit Dudića čeka u petak na domaćem terenu protiv IMT Beograd, tima koji je na 13. mjestu tablice.

Novi Pazar naredni meč igra protiv FK Mladost Lučani na svom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi