Samir Radovac ima novi klub!

Nakon odlaska iz Veleža

Samir Radovac ima novi klub! · Zvanično

H. Zilić

Bh. fudbaler Samir Radovac na polusezoni se razišao sa FK Velež, ali brzo je našao novi klub. Radovac ostaje u regionu, tačnije seli u susjednu Srbiju.

Bivši fudbaler Sarajeva i Veleža u nastavku sezone nosit će dres superligaša iz Srbije, FK Novi Pazar.

Ovu informaciju klub iz Novog Pazara objavio je na svojim zvaničnim kanalima.

"Samir Radovac (26) novi je fudbaler FK Novi Pazar. Ovaj iskusni fudbaler ima 172 nastupa u Premier ligama i 18 u evropskim takmičenjima.

Radovac je karijeru započeo u omladinskom pogonu FK Sarajevo. Za Sarajevo je odigrao 122 utakmice, postao kapiten i zabilježio 5 golova i 15 asistencija, a kratko je nastupao i za grčki klub PAS Giannina.

Član Fudbalskog kluba Velež Mostar postao je u januaru 2020. godine za koji je odigrao 76 utakmica i dodao 9 golova i 7 asistencija.

Oglasi

Osim zapaženih igara u crvenom dresu, ostat će upisano da je bio član generacije koja je ostvarila dugo očekivani plasman u evropska takmičenja, te povrh svega generacije koja je uspešno krunisala pohod na titulu osvajača Kupa Bosne i Hercegovine i to kao kapiten tima.

Klub je brzo reagovao i očekuje se da Radovac u potpunosti zameni Stefana Lončara", stoji u saopštenju FK Novi Pazar.

VELIKO POJAČANJE PLAVIH ZA PROLEĆNI POHOD NA EVROPU! 🤩ZADNJI VEZNI FUDBALER SA 18 NASTUPA U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA...

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Sunday, January 15, 2023

Radovac se u narednim danima pridružuje ekipi na pripremama.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

FK Novi Pazar je dobro odigrao prvi dio sezone i ne kriju želju da se do kraja pokušaju boriti za pozicije koje vode u Evropu.

Radovac je također bio i bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Mostarac94
Sretno Samke, hvala za sve vole te Rodjeni
6 1
Majstorica
Sretno Samke. izbori evropu i sa Pazarom
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi