Kurdić stigao na posudbu u staro jato

Defanzivac će sigurno biti veliko pojačanje

Kurdić stigao na posudbu u staro jato

S. Mlaćo
Nekadašnji član FK Sarajevo Numan Kurdić pronašao je novi klub.

Kurdić je početkom ove godine iz FK Sarajevo prešao u belgijski Molenbeek.

Ranije je bio i na meti moldavskog Sheriffa, te Real Ovieda, no odlučio se za Belgiju. Ipak, sada napušta tu zemlju i skrasio se u Srbiji, tačnije redovima Novog Pazara.

Radi se o posudbi koja će mu sigurno dobro doći, a poznato je da ovaj klub dobro poznaje jer je sa uspjehom nosio njihov dres.

“Numan Kurdić (23) dolazi na šestomesečnu pozajmicu u Novi Pazar iz belgijskog kluba RWD Molenbeek. Stameni štoper poznat je pazarskoj publici jer je već nastupao za plave u sezoni 2020/21. i to na 17 utakmica. Nakon Novog Pazara igrao je sa uspehom za FK Sarajevo. Kurdić je treće pojačanje kluba a očekuje se da pomogne u zajedničkom cilju a to je plasman u Evropu“, istakli su iz redova Pazaraca.

Nezvanično, FK Sarajevo je od Molenbeeka pri transferu dobio 150.000 eura obeštećenje, a ovaj defanzivac je do sada upisao i jedan nastup za A reprezentaciju naše zemlje.

Oglasi

Kada je Novi Pazar u pitanju, sa ovim klubom se povezivao i bh. trener Feđa Dudić, no dvije strane na kraju nisu postigle zajednički jezik. Novopazarce je preuzeo Aleksandar Stanković.

Jedno od pojačanja za drugi dio sezone je i Miloš Filipović, ofanzivac kojeg pamtimo po sjajnim partijama u redovima HŠK Zrinjski

FK Novi Pazar je prvi dio sezone završio na šestom mjestu sa 31. osvojenim bodom.

Navijači se nadaju borbi za Evropu, a ukoliko se to desi bio bi to veliki uspjeh za ovaj klub.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Novi Pazar je veći dio prvenstva bio u gornjem dijelu tabele, no nešto slabiji rezultati kasnije donijeli su mu blagi pad.

Čelnici kluba ipak vjeruju da ekipa može do ispunjenja cilja, a očekuju se u narednim danima i nova pojačanja.

Top Komentari

fukaraslana
Jel ovo mogu e da nasi igraci nemogu igrati u drugoj ligi Belgije
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi