FK Olimpik u derbiju kola demolirao NK TOŠK!

Vukovi sa Otoke do vrha napunili mrežu gostiju

FK Olimpik u derbiju kola demolirao NK TOŠK!

S. Mlaćo, foto: S. Bošković

Olimpik je danas u posljednjem susretu 27. kola Prve lige FBiH deklasirao NK TOŠK (6:1) na svom terenu te Vukovi i dalje nastavlju potragu za Veležom koji je u ovom kolu slavio u Gračanici protiv Bratstva 3:0.

Prvi pogodak vidjeli smo već u 14. minuti kada Milan Muminović preciznim udarcem matira golmana Striku. Samo osam minuta kasnije eurogol Meldina Jusufija i na semaforu je pisalo 2:0.

Nisu domaći na tome stali, pa je Stojanović iz slobodnjaka prelijepo pogodio za 3:0. Igrao se 30. minut.

TOŠK se nije predavao, pa u 37. minuti Šehić nakon kornera pogađa za smanjenje vodstva. Do kraja prvog dijela još jedan pogodak i to u mreži gostiju. Defanzivac Đoko Milović u 44. minuti pogađa za visokih 4:1.

TOŠK je u nastavku zaprijetio preko Dacića i Kalesića, no u 60. minuti kapiten Hasić trese vlastitu mrežu za petardu Olimpika.

Nije tu bio kraj golijadi na Otoci. Prvo je Rastoka imao veliku šansu za goste i nije pogodio, da bi nakon kornera Sadiković glavom pogodio za 6:1.

Do kraja bz uzbuđenja i ostalo je 6:1.

Olimpik sada ima 66 osvojenih bodova, dok je TOŠK četvrtoplasirani sa 41 bodom.

Prva liga FBiH, 27. kolo:

FK Olimpik - NK TOŠK 6:1 (4:1)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Olimpik: Hadžić, Milović, Osmanović, Muminović, Jusufi, Radovac, Beširević, Sadiković, Stojanović, Hiroš, Zeba.

NK TOŠK: Strika, Šehić, Kitanović, Kurdić, Rastoka, Ivković, Kalesić, Devedžić, Hasić, Dacić, Mujagić.

Top Komentari

ibrahim51
Velez je sampion.Dzaba vam je sve.Velez je Velez, Kad je Velez igrao najljepsi fudbal u Yugi, vas nigdje nije bilo.Mozda cete u iducoj sezoni ostvariti svoj cilj. Naprijed Rodeni BiH je uz vas.
1 12
Plavi21
Ahhahhhh Bušššiiiiiiiiii
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi