Bijesni igrači Partizana nasrnuli na sudiju Ilića, pa se čudili na koji način je on reagovao na sve

Uspio je da ih smiri

Bijesni igrači Partizana nasrnuli na sudiju Ilića, pa se čudili na koji način je on reagovao na sve

Endin Čaušević

Crvena zvezda i Partizan večeras su na Marakani remizirali rezultatom 2:2 u derbiju 24. kola srbijanske Superlige. Nakon utakmice gosti su bili izuzetno nezadovoljni suđenjem Pavla Ilića, no glavni sudija oduševio je sve načinom na koji je uspio da smiri igrače Partizana.

Ljubitelji fudbala mogli su večeras uživati u okršaju Zvezde i Partizana koji odavno nisu odigrali bolji derbi na kojem smo vidjeli čak četiri gola, ali i jedan crveni karton.

Zvezda je povela golom Spajića u 44. minuti, ali samo dvije minuta kasnije Saldanha pogađa za 1:1 i vraća Partizan u meč.

Gosti iz Humske do potpunog preokreta stigli su u 49. minuti. Zahid je bio asistent, a pogodak za vodstvo Partizana od 2:1 postigao je Kalulu.

No, Zvezda je došla do izjednačenja 20-tak minuta kasnije. Pogodak za domaći tim zabio je Ndiaye i ispostavilo se da je to bio konačan rezultat meča iako je Zvezda imala igrača više u završnici.

Oglasi

Naime, Severina je morao ranije pod tuš jer je u svega pet minuta dobio dva žuta odnosno crveni karton. Partizan je ostao s igračem manje u 74. minuti, ali uspio je da odoli svim napadima Zvezde i finišu i na kraju osvoji bod.

Međutim, kada je glavni sudija Pavle Ilić svirao kraj vidjeli smo poprilično zanimljivu scenu na terenu Marakane.

Pojedini igrači Partizana krenuli su odmah ka sudiji nezadovoljni njegovim odlukama, te su se Iliću unosili u lice, ali glavni arbitar uspio je da ostane smiren.

Ilić je kroz osmijeh smirivao igrače Partizana i u tome je uspio što je oduševilo javnost u Srbiji jer nije podlegao pritisku bijesnih igrača gostujućeg tima, te je pokazao odličnu smirenost iako mu je ovo bio prvi vječiti derbi u karijeri koji je sudio.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Šta se dešavalo na kraju meča Zvezde i Partizana i kako je sudija Ilić smirio igrače možete POGLEDATI OVDJE.

Partizan je zadržao lidersku poziciju u Srbiji sa 60 bodova i ima bod prednosti u odnosu na Zvezdu, te nas čeka sigurno velika borba za titulu prvaka do kraja sezone između ljutih gradskih rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi