Rješava se prvenstvo u Srbiji, težak poraz Partizana uzdrmat će crno-bijeli dio Beograda

Napredak slavio protiv Partizana

Rješava se prvenstvo u Srbiji, težak poraz Partizana uzdrmat će crno-bijeli dio Beograda

Midhat Šljivak

Partizan je u 25. kolu srpske Super lige dočekao Napredak iz Kruševca i napravio je veliki kiks. Crno-bijeli su poraženi s 1:0.

Crno-bijeli su napravili veliki kiks na svom terenu. Bodovi su izgubljeni, ali će ponovo biti dosta priče o utakmici u srpskim medijima.

Napadao je Partizan od prve minute. Imali su domaći više od igre, dobre šanse, no šok je uslijedio u 33. minuti. Majdevac koristi lošu reakciju odbrane i pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor nakon kojeg su u Partizanu bilo veoma nezadovoljni suđenjem. Jasno je to pokazao trener Igor Duljaj koji je sudiju Radakovića pitao ima li obraza.

Oglasi

Nastavak očekivano donosi pravu ofanzivu Partizana. Redale su se prilike pred golom gostiju iz Kruševca, ali lopta nije htjela u mrežu.

Pokušavao je domaći tim svim silama doći do pogotka. Međutim, ostalo je 0:0 i Partizan je izgubio dva velika boda.

Ovaj poraz vjerovatno znači kraj boravka Partizana na vrhu tabele. Tim Igora Duljaja ostao je na 60 bodova i Crvena zvezda nešto kasnije ima priliku da pobjedom u Nišu dođe dva boda ispred.

Napredak je ostao u igri za plasman u dogiravanje. S ova tri boda popeli su se na devetu poziciju s 32 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 25. kolo:

Partizan - Napredak 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi