FK Partizan predstavio prvo zimsko pojačanje
Foto: FK Partizan

Stigao Njie iz Norveške

FK Partizan predstavio prvo zimsko pojačanje

FK Partizan predstavio je prvo pojačanje u zimskom prijelaznom roku.

Crno-bijeli dres u narednom periodu će nositi 23-godišnji norveški internacionalac Moussa Njie koji u Humsku dolazi iz Stabaeka, a sa Partizanom je, kako je saopšteno, potpisao trogodišnji ugovor.

"Došao sam u veliki klub koji se bori za trofeje, znam i da ima velikog rivala Crvenu zvezdu. Znam da Partizan želi stalno da igra Ligu šampiona ili Ligu Evrope, a ja želim da se izborim za startnu postavu. Daću sve od sebe da to uradim", rekao je Njie koji je inače porijeklom iz Gambije.

Zadovoljstvo nije skrivao ni sportski direktor Ivica Iliev.

"Musa je igrač karakteristika koje nam fale i bio je prioritet dovesti igrača tih karakteristika, ali i tih godina, jer predstavlja budućnost i potencijalno veliki ekonomski dobitak za klub. Ranije ste bili svjedoci gdje su bile krupne riječi sa moje strane, sada imam iskustvo da se suzdržim i da sačekam da Musa pokaže sve na terenu", rekao je Iliev.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Njie, koji je zadužio dres s brojem 21, kroz dosadašnju karijeru je pored Stabaeka igrao još u Norveškoj za Baerum i Valerengu.

Top Komentari

sarajevo19
stigao nije iz norveške vec iz finske
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi