Trener Partizana navijačima saopštio sjajne vijesti pred derbi sa Zvezdom

Brazilac je igrao sjajno do povrede

Trener Partizana navijačima saopštio sjajne vijesti pred derbi sa Zvezdom

Samir Mlaćo

Partizan je još uvijek u igri za naslov prvaka Srbije. Prednost Crvene zvezde je četiri boda, a uskoro će dva velika rivala međusobno odmjeriti snage.

Desit će se to 20. aprila, a Partizan već sutra u Humskoj od 15 sati igra meč četvrtine finala Kupa Srbije protiv Voždovca.

O meču je govorio trener Partizana Igor Duljaj, a navijačima Partizana saopštio je sjajne vijesti.

Naime, za vječiti derbi trebao bi biti spreman sjajni Matheus Saldanha, koji je već odavno van terena zbog povrede.

Brazilac je ove sezone u Super ligi Srbije upisao 22 nastupa uz 16 pogodaka i pet asistencija.

Ipak, povrijedio se te već odavno nije u kombinaciji, što se itekako osjetilo na igrama Partizana, pa je Zvezda preuzela lidersku poziciju.

Oglasi

"Tražio je raspored utakmica do kraja prvenstva, prema onome što vidim mogao bi da igra. Vjerujem da će u narednih desetak dana, možda i ranije, biti sa prvim timom. Neće biti Nikole Miličića u naredne dvije utakmice, to je sigurno", rekao je Duljaj.

Iako je povrijeđen, Saldanha ima već ponuda iz klubova Lige petice te neće biti iznenađenje ako se brzonogi Brazilac skrasi u novoj sredini već na ljetnoj pauzi.

Popularni Tuttsport nedavno je pisao da je italijanski Torino ponovo željan da dovede Brazilca. Iako je povrijeđen, žele ga već sada osigurati i navodno su uspostavljeni kontakti dva kluba.

Torino je predstavio svoju ponudu koja iznosi deset miliona eura, a Brazilca bi imao godišnju platu od milion i po eura.

Ipak, do ljeta ima još puno, odnosno do početka prelaznog roka, ali Torino pokazuje ozbiljnost i već sada želi da završi posao i osigura Brazilca u svoje redove za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Saldanha je rođen u Brazilu prije 24 godine, a u Partizan je stigao iz Neftchi Bakua pred duele ovog tima protv sarajevskog Željezničara.

Prethodno je bio na posudbu u Jef Unitedu, a nastupao je i za CD Rongchegn, te Bahiju i Osasco, dva tima iz Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi