Kao obećana zemlja: Još jedan bh. fudbaler seli u tursku Super Ligu!?
Siniša Saničanin mogao bi u Konyaspor.

Saničanin konačno ide iz Partizana?

Kao obećana zemlja: Još jedan bh. fudbaler seli u tursku Super Ligu!?

E. Ganibegović

Turska je zemlja u kojoj igra najviše bh. reprezentativaca. Sada bi tamo mogao otići još jedan. Povremeni, doduše.

Godine 2020. kada je počeo igrati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine i to jako dobro, Siniša Saničanin se povezivao s odlaskom iz FK Partizan i transferom karijere. Međutim, tada se to nije dogodilo.

Između ostalih klubova, za njegove usluge bio je zainteresovan Bešiktaš. Sada se Saničanin povezuje s odlaskom u drugi turski klub.

Siniša Saničanin iz FK Partizan u Konyaspor?

Ovaj 190 centimetara visoki stoper mogao bi u redove Konyaspora koji je nedavno preuzeo bh. trener Fahrudin Omerović. 

Na ljeto 28-godišnjaku ističe ugovor s Partizanom. Beogradski klub tako ove zime ima posljednju šansu da na njemu uzme neki novac, a navodno neće insistirati na prevelikom iznosu.

Trener Igor Duljaj ne vidi ga u svojim planovima, te je izvjesno da će dečko iz Prijedora napustiti Partizan. Ostaje da se vidi da li će naredna destinacija biti Konyaspor ili neki drugi klub.

Oglasi

Što se Turske tiče itekako ima koga upitati o ligi i samoj državi, a u Konyasporu su posljednjih godina igrali Ibrahim Šehić, Marin Aničić, Deni Milošević, Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović, pa se i o klubu ima kod koga raspitati.

Ove sezone je Siniša Saničanin za Partizan upisao tek šest nastupa i imao je nekoliko ozbiljnih kikseva. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Što se tiče reprezentacije Bosne i Hercegovine, 180 minuta u junu 2023. godine u porazima od Portugala i Luksemburga bile su njegove posljednje minute u nacionalnom dresu.

Nakon toga ga Meho Kodro nije zvao za utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda u septembru, a nije bi oni na dva spiska koja je pravio Savo Milošević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti