Raspad sistema u FK Partizan: Severina pobjegao iz Beograda i nema namjeru da se vraća
Nizozemski fudbaler nestao (Foto: EPA)

Nizozemac otišao kući

Raspad sistema u FK Partizan: Severina pobjegao iz Beograda i nema namjeru da se vraća

M. Šljivak

FK Partizan nalazi se u veoma teškoj finansijskoj situaciji, a da u klubu vlada potpuni raspad sistema jasno je na primjeru nizozemskog fudbalera Xandera Severine. 22-godišnjak je otišao iz kluba zbog neisplaćenog bonusa od 25.000 eura.

Xander Severina napustio je Beograd i nema se više namjeru vraćati u FK Partizan. Nizozemac je samovoljno otišao iz kluba pošto crno-bijeli nisu ispoštovali stavke iz ugovora.

Kako navode srpski mediji, Severina je klubu poslao upozorenje o dugu koji imaju prema njemu. Nije mu isplaćen dogovoreni bonus od 25.000 eura, kao i komisija agenta od 50.000 eura.

Prijetnje da će otići ako mu se ne isplati novac u FK Partizan nisu ozbiljno shvatili. On je to danas i učinio i napustio je Beograd, te se više nema namjeru vraćati.

Pokušali su trener Duljaj i saigrači kontaktirati Severinu. Međutim, on se ne javlja na telefon, a stan u kojem je živio je ispražnjen.

Oglasi

22-godišnji Nizozemac je samo još jedan u nizu igrača koji su pobjegli iz redova crno-bijelih. Partizan je usred sezone ostao bez veoma bitnog igrača i trener Igor Duljaj je upao u nove probleme.

Očigledno je da FK Partizan diše na škrge. Novca nema, klub se raspada, igrači odlaze kad hoće i prosto je nevjerovatno da je ovaj tim u trenutno vodeći u Super ligi Srbije.

Xander Severina je ove sezone odigrao 23 utakmice za beogradski tim, postigao je četiri pogotka i upisao je jednu asistenciju. On je u Partizan stigao prošlog ljeta iz ekipe ADO Den Haag i to kao slobodan igrač. Prethodno je igrao za Spartu iz Rotterdama.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Iako je rođen u Nizozemskoj, čiji pasoš posjeduje, on je odlučio od prošle godine nastupati za Kurasao, odakle mu je porijeklo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi