Snimak o kojem bruji Srbija: Grobari nisu mogli izdržati kad su vidjeli "tal" Delija i policije!

Čulo se i pogrdno skandiranje

Snimak o kojem bruji Srbija: Grobari nisu mogli izdržati kad su vidjeli "tal" Delija i policije!

Admin Čaušević

U razmaku od nekoliko dana dva puta na stadionu Rajko Mitić snage su odmjerili Crvena zvezda i Partizan. U oba navrata, kako u prvenstvu tako i Kupu slavili su Crveno-beli koji su na pravom putu da ponovo stignu do duple krune.

Tribine stadiona Rajko Mitić u polufinalu Kupa nisu bile ispunjene možda kako se to očekivalo. Na stadionu se skupilo manje od 20.000 gledatelja što dovoljno govori koliko je slab bio interes.

Nakon što je Zvezda riješila meč u svoju korist sa 2:0 poslije utakmice je nastao snimao o kojem bruji navijački svijet u Srbiji, pogotovo se to odnosi na pristalice Partizana.

Naime, policija je odlučila zadržati Grobare na južnoj tribini dok se ispraznio ostatak stadiona uključujući i sjevernu tribinu gdje budu smještene najvjernije pristalice Zvezde.

Tom prilikom je nastao snimak kako grupa Delija uz policijsku pratnju unosi transparente i zastave koje su se koristile na utakmici. Oko njih je bilo na desetine pripadnika javnog reda i mira.

Kad su vidjeli šta se sprema Grobari se nisu suzdržali te su počeli skandirati pristalicama najvećih rivala: "Koalicija, cigani i policija".

Oglasi

Na početku se snimka može čuti kako Grobari Delijama poručuju da su Šiptari (pogrdni naziv za Albance i Kosovare) te da su oni izdali Kosovo.

I grupica Delija nije ostala dužna navijačima Partizana, ali zbog udaljenosti nije se moglo čuti šta su pristalice delija skandirale svojim rivalima.

Rivalstvo Delija i Grobara nerijetko prelaze granice sportskog te su fizički obračuni na ulicama Beograda učestala pojava, pogotovo na dane "večitog derbija". Ponekad do obračuna zna doći i van granica Srbije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Kada su u pitanju sportska dešavanja Zvezdaši su ti koji posljednjih godina imaju puno više razloga za zadovoljstvo jer su Crveno-beli na pravom putu da osvoje čak četvrtu duplu krunu u nizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi