Mladog fudbalera Radnika očekuje duža pauza
FOTO: Facebook

Loše vijesti za Alagića

Mladog fudbalera Radnika očekuje duža pauza

Haris Zilić

Fudbaleri Radnika iz Hadžića odigrali su danas herojsku utakmicu u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv favorizovanog Borca iz Banja Luke. 

Gosti su slavili 1:0, ali rezultat je mogao otići na stranu Radnika koji je imao nekoliko sjajnih prilika.

Mlada ekipa iz Hadžića pokazala je da može igrati sa najvećim klubovima u Bosni i Hercegovini iako su rang niže u Prvoj ligi FBiH.

Pred zimsku pauzu za Radnik je stigla i loša vijest.

Težu povredu je doživio mladi Amin Alagić (19) jedan od najboljih fudbalera u Prvoj ligi FBiH i momak koji iza sebe ima sjajnu polusezonu u dresu Radnika.

Oglasi

Alagić je doživio najgoru moguću povredu za sportistu, nastradali su prednji križni ligamenti koljena i očekuje ga pauza zatim oporavak.

Pomenuti fudbaler je briljirao u duelu protiv Mladosti kada je postigao hat-trick u trijumfu Radnika od 5:0, a pored toga odigrao je još nekoliko sjajnih utakmica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Povrijedio se na treningu pred utakmicu protiv Borca tako da nije bio u sastavu za pomenuti meč Kupa naše države.

U karijeri je Alagić nastupao za mlađe kategorije Olimpika, Veleža i Željezničara iz kojeg je upravo došao u Radnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti