Hadžićki Radnik za primjer drugima!

Mladi nogometaši u potpunom fokusu

Hadžićki Radnik za primjer drugima!

S. Mlaćo
Radnika iz Hadžića nastavio je sa kvalitetnim partijama ove sezone. Jučer je ovaj klub savladao Vis Simm Bau sa 3:2 u Žepču, te došao na sjajno sedmo mjesto.

Mnogi su Radniku predviđali borbu za opstanak, te mnogo veće šanse za ispadanje, nego za opstanak, no u Hadžićima su odlučili da vrijedno rade i šute.

Nisu se ostvrtali na negativne komentare, išli su u svom pravcu, a on se svakako odnosi na promociju mladih igrača. Jučer su to apsolutno potvrdili.

U rosteru su imali 20 igrača, a čak 17 je bilo do 21. godine. Dva pogotka za Radnik jučer je postigao Vladavić, a jedan Mujanović, pobjedonosni.

Politika je to kluba koja daje rezultate, a koja je i složit će svi jedina ispravna u Prvoj ligi FBiH gdje mladi nogometaši trebaju dobiti šansu za promociju i kasnije napraviti iskorak ka elitnom rangu bh. nogometa i nekim jačim ligama.

“U drugom dijelu sezone odigrali smo sedam utakmica i zabilježili tri pobjede, dva remija i dva poraza.

Oglasi

U posljednjih šest utakmica, računajući i ovu današnju, primili smo samo tri pogotka, a nijedan nije bio iz igre. Protiv Posušja smo primili gol iz penala, dok smo danas kapitulirali nakon ubačaja iz slobodnog udarca i kornera.

Velike čestitke svim igračima i stručnom štabu na čelu s trenerom Nihadom Kazićem i njegovim pomoćnicima Nijazom Dupovcem i Hidom Mehremićem!

Idemo dalje!“, stoju u objavi kluba iz Hadžića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnik u narednom kolu dočekuje Goražde koje igra sjajno. Momci sa Drine predvođeni Dženanom Hošićem su na sjajnom drugu mjestu i prate lidera HŠK Posušje koji je jučer remizirao protiv Igmana (2:2).

Nema sumnje da će biti više nego uzbudljivo u narednim kolima Prve lige FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi