FK Rudar iz Kaknja angažovao četiri nova igrača
Rudar je napustilo nekoliko standardnih igrača, ali su angažovali i nove nogometaše za koje su uvjereni da će dostojno zamjeniti one koji su otišli

Prometno u Kaknju

FK Rudar iz Kaknja angažovao četiri nova igrača

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja pripremaju se za nastavak sezone u 1.ligi FBiH, gdje se ovaj klub takmiči već dugi niz godina.

Prometno je bilo u Kaknju u zimskom prelaznom roku, bilo je odlazaka, ali i dolazaka novih igrača.

Kao što smo već pisali, klub su napustili Bekan, Gačan, Sadiković, Karalić i Kulović, s druge strane klub je angažovao četiri nova fudbalera.

Tarik Abdulahović dobro poznato ime novi je član Rudara, ovaj 23-godišnjak će zatvoriti poziciju golmana, nakon odlaska Amira Bekana u visočku Bosnu. Osim Abdulahovića, Rudar je angažovao Namika Hrustanbegovića iz Famosa, te Dženana Kisića iz Mladosti Doboj Kakanj, ova dvojica nogometaša pokrivaju pozicije u veznom redu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Osim gore pomenutih nogometaša u Kakanj je stigao i Edis Husović napadač, koji je nastupao za Unis iz Vogošće. Klub razgovara još sa par igrača oko eventualnog dolaska u Rudar, a vidjet ćemo hoće li u narednim danima još koji nogometaš stići u Kakanj.

Do početka sezone u 1.ligi FBiH , Rudar će odmjeriti snage još s ekipom Unisa, dok je generalka zakazana protiv Travnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi