Kralj Prve lige ima novi klub - Adnan Hrelja se vratio u klub gdje je miljenik svih
Adnan Hrelja po treći put u karijeri oblači dres FK Rudar Kakanj.

Nakon odlaska iz NK Čelik

Kralj Prve lige ima novi klub - Adnan Hrelja se vratio u klub gdje je miljenik svih

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

Adnan Hrelja, čovjek kojeg s pravom možemo nazvati kraljem Prve lige FBiH jer je s četiri tima ušao u Premijer ligu, ima novi klub. Nakon što je napustio NK Čelik, po treći put u karijeri obući će dres FK Rudar Kakanj. 

U jesenjem dijelu sezone nastupio je osam puta za Čelik. Oktobar 2023. godine donio je rastanak, a Adnan Hrelja sada ima novi klub i ponovo će igrati za kakanjski Rudar.

Hrelja je dijete FK Sarajevo. još 2014. godine je igrao jednu polusezonu u Rudaru kao posuđen igrač, a onda je od 2018. do 2021. godine tri sezone nosio dres jednog od najstarijih bh. klubova.

Adnan Hrelja je u dresu Rudara nastupio 84 puta, te je postigao 11 golova i podijelio 18 asistencija. 

Ovaj 30-godišnji bočni fudbaler sigurno ima još mnogo toga za ponuditi. Nema sumnje da će u Kaknju biti prihvaćen na najbolji mogući način, te da će u proljetnom dijelu sezone biti jedan od glavnih kotačića u ekipi.

Nakon 15 kola u jesenjem dijelu sezone Rudar se nalazi u opasnoj zoni sa 11 bodova, koliko ima i drugi kakanjski klub, Mladost, te tešanjski TOŠK.

Jasno je da je to daleko od onoga što žele kako čelni ljudi, tako i navijači Rudara. Adnan Hrelja stiže kao provjereno ime da zajedno sa ostalim igračima pokuša "gasiti vatru".

Oglasi

"Rudar je klub u kojem sam sjajno prihvaćen. Mogu slobodno reći da sam tu kao domaći igrač. Nastojat ćemo klubu vratiti stari sjaj  i vratiti ga tamo gdje pripada", kazao je Hrelja kratko za SportSport.

Osvajao Prvu ligu FBiH s četiri kluba

Kralj Prve lige FBiH. Ako se kome taj nadimak može dodijeliti, to je onda sigurno Adnan Hrelja, jer je Prvu ligu FBiH osvajao čak četiri puta.

Prvi put ju je osvojio upravo u Kaknju, ali nekoliko kilometara dalje od Varde. Bilo je to 2015. godine kada je u dresu Mladosti izborio plasman u Premijer ligu.

Tri godine kasnije na prvoj poziciji je završio s Tuzla Cityjem, odnosno tadašnjom Slogom Simin Han.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posljednje dvije sezone je također osvajao ovo takmičenje. Pretprošle sezone je Premijer ligu izborio s Igmanom, a prošle s GOŠK-om.

Jasno je da ove sezone neće osvojiti takmičenje u dresu Rudara, no u Kaknju ne bi imali ništa protiv da se to desi kroz idućih nekoliko sezona. Ove sezone cilj je ostanak u ligi i stabilizacija kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti