FK Sarajevo čeka protivnika: BATE bolji od Rosenborga u prvom susretu

Drugo pretkolo Lige šampiona

FK Sarajevo čeka protivnika: BATE bolji od Rosenborga u prvom susretu

Fudbaleri BATE Borisova pobijedili su danas na domaćem terenu Rosenborg sa 2:1 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Podsjetimo, poraženi iz ovog dvomeča igrat će protiv FK Sarajevo u trećem kolu kvalifikacija za Evropa ligu, a za sada je bliži tome norveški klub.

BATE je sjajno otvorio ovaj meč i poveo već nakon pet minuta igre. Strijelac gola bio je Stasevich i to sa jedanaest metara. Ipak, gosti do poravnanja dolaze vrlo brzo, tačnije u 25. minuti. Strijelac je bio Konradsen i rezultat je bio 1:1. Tako se i završilo prvo poluvrijeme.

U nastavku meča ekipa izu Bjelorusije ipak uspijeva doći do novog gola i pobjede. To se desilo u 51. minuti, a strijelac je bio Shavysh.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i bjeloruska ekipa odlazi na revanš sa minimalnom prednošću. Da li će joj to biti dovoljno za sljedeći krug, ostaje nam da vidimo.

Inače, revanš se igra za šest dana u Norveškoj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi meč drugog pretkola Lige prvaka:

BATE Borisov - Rosenborg 2:1

Top Komentari

AmerZE1990
FK RASELJENI 1946
0 10
milivoje
FK Kirija,e moj Hase,udbasi ti se gase......
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi