Jakirović pred derbi: "Kad se to zalaufa, to te drži"
Foto: Screenshot

Trener Zrinjskog pred gostovanje na Pecari

Jakirović pred derbi: "Kad se to zalaufa, to te drži"

E. Ganibegović

Derbi 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će na Pecari igrati Široki Brijeg i Zrinjski. Duel druge i prve ekipe na tabeli na press konferenciji najavio je trener Plemića, Sergej Jakirović.

Šef struke Mostaraca kazao je kako je tradicija tu da se ruši i da se nada da će njegov tim konačno odnijeti tri boda s Pecare nakon dugog niza godina:

"Svjesni smo da neće biti nimalo lagana utakmica pogotovo na Pecari. Otkad sam ja tu nismo uspjeli postići ni pogodak. Jednom smo uzeli 0:0, imamo jedan poraz, jednu neriješeno. Imamo lijep motiv da pokušamo srušiti tradiciju što neće biti nimalo lako jer Široki Briijeg stvarno, kući pogotovo igra jako dobro.

Vidio sam statistiku, sedam utakmica, 19 bodova, 10-2 gol razlika. Sve je jasno koliko je to zahtjevno i teško. Nema veze. Ja volim reći tradicija je tu da se ruši. Pokušat ćemo, pogotovo što Zrinjski zadnjih šest godina nije tamo pobijedio. Nisam ni to znao. Probat ćemo da se dobro prezentujemo pred punim tribinama gdje će biti dosta naših navijača, simpatizera, da prođe sve u jako lijepoj i ugodnoj atmosferi i na terenu da pokušamo biti bolji od jako dobrog Širokog.

Očekujem drugačiju utakmice nego prije par sedmica ovdje u Mostaru. Na Pecari to izgleda sve zbijeno zato što su tribine jako blizu, ali to stvara dodatni ambijent u kojem vjerujem da ćemo mi biti dobri jer smo navikli igrati u takvom ambijentu.

Jako je važno da se mi fokusiramo na sebe i svoju igru, na ono što želimo provući tu utakmicu u pripremi nekakvoj koju imamo danas kako bi mogli što bolje se prezentovati i pokušati nešto uzeti. Naravno da Zrinjski ide uvijek na pobjedu. Lagao bih kad bih rekao idemo ne izgubiti, ali pokušati sve da probamo srušiti tu neugodnu tradiciju.

Oglasi

Očito Pecara ne odgovara Zrinjskom, samo se tako može zaključiti. A i Široki je jako dobra momčad. Ono što smo i rekli prije sezone, ne daju im neke velike šanse, ali oni su drugi na tabeli i najbliži naš suparnik, pretedent na Evropu, kako god neko mislio, tu je Ivica Barbarić i radi jako dobar posao. Očito su našli dobru hemiju između igrača i stručnog štaba i to je tako. Kad se to zalaufa, to te drži, taj pozitivan niz.

Kad smo pobijedili u Mostaru 3:0 oni su tri dana poslije igrali sa Slobodom u Banovićima i dobili 0:3 što je za mene bio dokaz da imaju karakter, zajedništvo, jer samo takve ekipe na to se mogu tako vratiti tri dana poslije poraza.

Naša momčad, svakako stanje. Senić nam se razbolio u utorak u karantini, Gazzeta je out, Maglica je out, Topić je dan prije utakmice s Tuzla Cityjem slomio ruku na treningu, naknadno smo utvrdili i dobio je langetu. Čondrić je upitan jer je dobio protiv Sloge udarac u koljeno. Jukić  nam je tu iz pozatih razloga. Puno ljudi me pita je li sve u redu, stabilno je, ali je borba. Niko nema tri žuta, ostalo sve rovitost, neki udarci koji ne vjerujem da će nam praviti probleme u sutrašnjem sastavu.

Probat ćemo izvući maksimum. Igramo tri utakmice sada vani. Široki, Velež pa Tuzla City u Srebreniku i onda završavamo s Borcem kući. Svaka utakmica nosi svoje prednosti i mane i probat ćemo uzeti što više. Da li ćemo to uspjeti osvojiti, ne znam, ali znam da nam je sutrašnja utakmica 25. od 10. jula što je deset više od naših suparnika. Normalno je da momčad iako bude u blagom padu je normalno jer je teško držati takmičarsku formu toliko dugo, ali za sad ja mogu biti zadovoljan jer nam za sada ide jako dobro. Koliko smo utakmica odigrali u ritmu srijeda - subota i uzeli smo 17 bodova iz sedam kola. Za mene je to jako dobar učinak i pokušat ćemo izvući iz ove posljednje četiri utakmice maksimalno što se može.

Pogledao sam neki dan utakmicu Širokog sa Željom, krenuli su odmah s dugom loptom, pokušali napraviti pritisak, ali to je bilo onako srednji blok na srednji blok. Očekujem ih hrabrije i kompaktnije i dobru atmosferu. Ako Široki ima dobru atmosferu, mi imamo još bolju. Ostaje žal za utakmicom protiv Tuzla Cityja jer smo imali dobrih šansi, ali tako utakmica završi i ja sam zadovoljan sa svim ostalim što smo prezentovali u toj utakmici, falio je samo gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekujem agresivniji i hrabriji Široki, pa ćemo vidjeti kako ćemo mi uspjeti odgovoriti na to", zaključio je Jakirović.

Sutrašnja utakmice Širokog i Zrinjskog na rasporedu je od 17 sati za kada je zakazan i duel Sarajeva i Igmana. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klicko
@Mostarac94 ko ovde nosi bodove brat?Nama je svejedno oba su ustaśki klubići
1 2
King_Kenny
...zar ovaj "zalaufani" nije suspendovan na 2 godine jos uvijek?...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi