Ekspedicija FK Sarajevo otputovala na prvi meč, očekuje ih dalek put
FOTO: FK Sarajevo

U bordo taboru optimizam

Ekspedicija FK Sarajevo otputovala na prvi meč, očekuje ih dalek put

Samir Mlaćo

Ekspedicija FK Sarajevo otputovala je upravo u Gruziju na meč Konferencijske lige protiv ekipe Torpeda.

Bordo tim će preko Istanbula do Tbilisija sa nadom da će napraviti pozitivan rezultat i onda na ispunjenom Koševu izboriti prolaz dalje.

Prema planu, u Kutaisi će ekspedicija FK Sarajevo stići u večernjim satima, što govori da će cijeli dan provesti u putovanju.

U bordo taboru zračili su optimizmom, posebno nakon sjajnog odrađenog prelaznog roka i kvalitetnih priprema.

Na pripremama u Sloveniji bordo tim je u posljednjem meču savladao NK Domžale 3:1, a prethodno je sa 5:0 razbio rumunski Petrolul, potom sa 2:0 makedonsku Shkendiju, a zatim i slovenačku Naftu s 1:0.

Sve to govori da je Mirza Varešanović posložio kockice, no prijateljske utakmice su jedno, a takmičarske ipak nešto drugo.

Oglasi

Sada bordo momke očekuje pravi ispit, a susret se igra u četvrtak u 19 sati.

Torpedo će igrati domaće susrete u svom Kutaisiji na stadionu Ramaz Shegnelia koji je veoma zanimljiv.

Stadion je izgrađen daleke 1950. godine, a nedavno je doživio i prve rekonstrukcije i nadogradnje, postavljene su i nove stolice. Tako da su obične betonske tribine i zidine pretvorene u veoma lijep fudbalski kompleks.

Oblikom podsjeća na stare stadione iz vremena Sovjetskog saveza, a slične stadione možemo vidjeti i u okruženju u Bugarskoj, Srbiji, Rumuniji, ima ih i u daleko Rusiji.

Nakon šminkanja ima kapacitet 14.700 sjedećih mjesta i najbitnije za Torpedo, stadion ima UEFA kategoriju, dakle na njemu se mogu igrati evropske utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Stadion je nedavno uređen za potrebe EURO-a U21 koje je ove godine održano u Rumuniji u Gruziji.

Četvrti je najveći stadion u Gruziji, a na njemu su odigrana i četiri duela pomenutog EURO-a U21 i to dueli u grupi C: Njemačka- Izrael, Engleska Izrael, Izrael - Češka, kao i duel četvrtine finala između Engleske i Portugala.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Mosa Rajvosa !
0 1
Frane
Putuju cijeli dan, s presjedanjem?, a plemići jučer za 3 sata direktnim letom do daljeg Erevana. Mirviću šta je ovo??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi