Nalić nahvalio narednog rivala, ali bio jasan: Mi smo najbolja ekipa na strani, ali i kod kuće
Nalić vjeruje u podršku navijača i raduje se povratku na Tušanj

Sloboda i dalje drži lidersku poziciju

Nalić nahvalio narednog rivala, ali bio jasan: Mi smo najbolja ekipa na strani, ali i kod kuće

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

Uspješno je Sloboda preskočila tešku prepreku u prošlom kolu Prve lige FBiH.

Tuzlaci su savladali 2:1 Jedinstvo u Bihaću, te su tako zadrži lidersku poziciju i prednost od tri boda nad Stupčanicom iz Olova.

Sloboda sada dočekuje Budućnost, te sigurno to neće biti lagan ispit za Tuzlake. Svjesni su toga, a Zlatan Nalić ima samo riječi hvale za svog nedjeljnog rivala.

"Lijepo je se vratit na Tušanj. Dugo ovdje nismo igrali, mislim od novembra nismo igrali na Tušnju, ako ne računamo kup utakmicu protiv Sarajeva. Želim iskostiti ovu priliku da pohvalim svoje igrače, da čestitam upravi i stručnom štabu na dobrom otvaranju polusezone. Na dva teška gostovanja osvojili smo četiri boda što je jako dobro za ove uslove.

Mislim da povratak na Tušanj donosi taj žar koji smo navikli da imamo. Ovdje smo dosta dobri, ali dobri smo i na gostujućim terenima. Ako posmatrate statistiku, mi smo najbolja ekipa i na strani i kod kuće, izjavio je Zlatan Nalić koji smatra da njegove igrače u nedjelju očekuje ozbiljan otpor protivnika.

"Utakmice sa FK Budućnost uvijek donosi određeno interesovanje i atraktivna je za medije jer radi se o protivniku koji je geografski jako blizu nas, ali i bodovno su jako blizu nas. To je ekipa koja je u federalnoj ligi uvijek među top tri. Godinama unazad rade jako kvalitetno i to se moglo osjetiti i tokom naše prve utakmice u Banovićima. Mislim da je to jedna od najboljih utakmica koja se odigrala u federalnoj ligi.

Oglasi

U nedjelju očekujemo jako ozbiljnu utakmicu sa jakom velikim otporom. Mi vjerujemo u naš kadar, naše resurse, vjerujemo u Tušanj i vjerujemo u naše navijače i nadam se da ćemo ponovo obradovati navijače na našem stadionu, izjavio je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Novinarima se obratio fudbaler Slobode, Obren Cvijanović koji se ekipi pridružio u proteklom prelaznom roku, te se vrlo brzo uklopio u sistem rada stručnog štaba.

"U nedjelju nas očekuje utakmica protiv ekipa koja se nalazi u gornjem dijelu tabele i sigurno je da će na Tušanj doći jako motivisani kao i ostale ekipe koje igraju protiv Slobode. Međutim njihova želje i motiv neće i ne smiju biti veći od našeg motiva posebno pred domaćom publikom na Tušnju. Siguran sam da svaki igrač koji istrči na teren dat će svoj maksimum. Mi moramo ići na tri boda u svakoj utakmici i smatram da Slobodi osim tri boda ništa ne dolazi u obzir", izjavio je fudbaler Slobode Obren Cvijanović.

Cvijanović je pozvao navijače Slobode da dođu u što većem broju i pomogni ekipi u pohodu na važna tri boda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kod Slobode neće biti povrijeđenih Muminovića i Hasanbegovića, dok su upitni nastupi mladih reprezentativaca Mujkića i Hadžibeganovića. Oni večeras igraju meč za mladu reprezentaciju protiv Slovenije i sve će zavisiti od toga koliku minutažu dobiju, te da li će se oporaviti od ove utakmice do nedjelje navečer.

Meč Slobode i Budućnosti igra se na Tušnju sa početkom u 18:30 sati, a ulaznice su u prodaji po cijeni od 8 KM.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi