Ljubav bez granica: Iz treće smjene umjesto kući pred prostorije Veleža

Pomama za ulaznicama u Mostaru

Ljubav bez granica: Iz treće smjene umjesto kući pred prostorije Veleža

E. Škorić

"Vi ste naša prva ljubav...", često pjevaju i igrači i navijači Fudbalskog kluba Veleža i obično se tom pjesmom slave pobjede i uspjesi, a posljednjih godina ih itekako ima.

FK Velež je prošle godine dočekao prvi trofej u novijoj klupskoj historiji, kada je osvojen Kup BiH pobjedom nad Sarajevom u Zenici. Godinu dana kasnije, mostarski ponos igra novo finale, ovaj put protiv gradskog rivala i aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskog.

Utakmica se ponovo igra u Zenici, na stadionu Bilino polje, a navijači se već uveliko spremaju za meč sezone. Klubovima je pripalo po 3.000 ulaznica, a navijači Veleža po svaku cijenu žele do papirića vrijednog historije i dugog sjećanja.

Ulaznice se u prodaji puštaju danas od 10 sati u službenim prostorijama kluba na adresi Adema Buća 6 (Cernica), ali oni najuporniji stoje u redovima još od jutros, nekoliko sati prije nego je krenula zvanična prodaja.

Iz FK Velež su objavili da "zbog ograničenosti broja ulaznica i zbog uslovljenosti od strane nadležne institucije, donesena je odluka da ulaznicu mogu kupiti isključivo članovi FK Velež uz predočenu člansku kartu, a uz jednu člansku kartu će se moći kupiti jedna ulaznica".

Navijači Veleža satima prije početka zvanične prodaje ulaznica stoje u redu pred prostorijama kluba

Ulaznica je premalo koliko bi navijača Veleža htjelo u srijedu biti u Zenici i bodriti Rođene na putu prema novom trofeju.

Oglasi

Iako je sastav Rođenih sinoć desetkovan odigrao 3:3 s Igmanom kod kuće, euforija nije splasnula, a navijači pokazuju da je za njih Velež poput religije.

Pokazuje to fotografija jutros ispred prostorija kluba gdje je i staro i mlado čekalo u redu da kupi ulaznicu. Neki su radili noćne smjene, pa u šest ujutro umjesto kući, otišli po ulaznicu.

FK Velež je posljednjih godina postao jedan od najboljih timova u državi iako je prethodno imao teške godine, vraćao se iz ponora, a sada želi da nastavlja pisati stranice historije kluba kojeg vole i brojni neutralni navijači širom regije zbog njegove blistave i duge historije i brojnih velikana koje je iznjedrio, ali i navijača za koje se uvijek smatralo da su posebni.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U slučaju osvajanja Kupa, Velež će opet igrati u Evropi, a istovremeno u preostala dva kola Rođeni imaju šansu da i kroz prvenstvo dođu do cilja, iako će to biti mnogo teže s obzirom da je smješten na peto mjesto sa 45 bodova.

Do kraja sezone, osim spomenute utakmice sa Zrinjskim koja se igra u srijedu u 18 sati u Zenici, Velež će još igrati derbi sa Sarajevom u nedjelju, a zatim za kraj sezone gostuje Posušju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
I kod susjetki je ovako isto al u qrcu
3 0
Reddevilsh
I znaj da,koja god si liga, gdje god ti da igraš ,mi te bodrimooo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi