Akrapović: Imali smo mnogo, mnogo razgovora, vjerujem da će to donijeti svoje rezultate
Akrapović je nedavno Zrinjskom 'uzeo' bod na Grbavici

Plavi sa Grbavice ponovo igraju protiv Zrinjskog

Akrapović: Imali smo mnogo, mnogo razgovora, vjerujem da će to donijeti svoje rezultate

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Željezničar će prve gostujuće bodove ove sezone sutra tražiti na teškom ispitu.

Rival Plavima je mostarski Zrinjski koji teško da će odbraniti naslov prvaka, ali Plemići se sigurno neće lako predat.

Ekspedicija Željezničara krenula je put Blagaja gdje će dočekati sutrašnji meč, a svoje viđenje dao je trener Bruno Akrapović.

Akrapović je nakon poraza od Zvijezde 09 najavio kaznene mjere za nogometaše, te naveo da određeni nogometaši biraju kada će igrati utakmice.

Akrapović je zatim trening u ponedjeljak zakazao u 07:00 sati, a biće zanimljivo vidjeti da li je nekoga otpisao i kako će izgledati početni sastav.

Oglasi

"Očekivanja su kao i uvijek s moje strane pozitivna. Ekipa je imala mnogo, mnogo razgovora gdje smo analizirali, pričali i tražili uzroke za zadnju utakmicu koju smo negativno završili. Mislim da su igrači shvatili o čemu se radi, mislim da taj efekat priče i razgovora i zdravog razuma će donijeti svoje rezultate, da ćemo pokazati dobre rezultate protiv Zrinjskog, protiv ekipe koja nije napravila rezultate koji su i njihovoj kvaliteti.

Neosporno imaju kvalitet na svim pozicijama, na nama je da se suprostavimo tome, da pokažemo pravo lice koje smo vidjeli u domaćim utakmicama i da zaboravimo negativne stvari.

Gledamo samo pozitivno naprijed, to želim igračima usaditi u glavu, da je sve moguće, zašto ne i pobjeda protiv Zrinjskog, kazao je Akrapović.

Kod Željezničara se u tim vraća Sulejman Krpić, ali tokom sedmice javili su se novi problemi.

"Situacija je malo otežavajuća, imamo Amoaha koji je i prije Zvijezde imao neke probleme u muskulaturi, Charles Bismark se vraća treningu, da li će biti sutra nekih minuta ili ćemo ići na sigurno za utakmicu protiv Veleža to ćemo odlučiti u zadnjim momentima. Svi ostali igrači su ok", dodao je trener Željezničara koji ima jednu pobjedu u svom dosadašnjem mandatu na Grbavici.

Desilo se to protiv FK Sarajevo u vječitom derbiju 3:0, Plavi su remizirali sa Zrinjskim (0:0), a kao gosti su poraženi od Širokog Brijega i Zvijezde 09.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je 11 puta gostovao ove sezone, te svaki put pognute glave dočekali su Plavi kraj meča.

U narednom kolu ugostit će Velež na svom terenu, poslije reprezentativne pauze.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Moj Bruno bilo je najava pobjeda i za Citluk i za Ugljevik a evo i za Mostar. Mozda bi to sve i bilo normalno da postoji kvalitet na svim pozicijama.Dok su u timu Haracic, Galic i Drljo Željo igra sa 3 igraca manje. Ne mora se zeljena formacija igrati po svaku cijenu pogotovo ako nema kvaliteta da se zamjene povrijedjeni igraci.O Marinu je suvisno trositi rijeci.Nakon postignuta 2 gola protiv pitara, jedan je vec anulirao jer je krivac za go iz auta u Ugljeviku kada je jos pomogap igracima Zvijezde da ga izvedu na brzinu.Drugi go protiv pitara ce anulirati ako ne u Mostaru onda vrlo brzo na predstojecim utakmicama.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi