Sve spremno za derbi u Banja Luci: Poznati sastavi Borca i Željezničara

Meč 14. kola Premijer lige

Sve spremno za derbi u Banja Luci: Poznati sastavi Borca i Željezničara

Endin Čaušević

Borac i Željezničar igraju danas veliki derbi u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a već su poznati i početni sastavi oba tima.

Utakmica između Borca i Željezničara uvijek donese mnogo uzbuđenja na terenu, a sigurno je da će tako biti i danas na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Borac ima ulogu favorita, ali u banjalučkom klubu su svjesni da im dolazi ekipa koja im je jedina uspjela nanijeti poraz u dosadašnjem dijelu sezone.

Željezničar je znatno oslabljen doputovao u Banja Luku, ali pobjedom u prošlom kolu protiv Sloge Meridina koliko-toliko vratilo se izgubljeno samopozdanje u svlačionicu Plavih.

Utakmica u Banja Luci počinje za nešto manje od sat vremena, a treneri oba tima već su saopštili sastave.

Oglasi

Borac: Mijatović, Jokić, Ćelić, Jurilj, Grahovac, Subić, Lukić, Kvržić, Čavić, Blagaić, Nišić.

Željezničar: Muftić, Galić, Kosorić, Dubačkić, Jašarević, Biber, Mekić, Drljo, Štilić, Boljević, Krpić.

Na klupi Željezničara neće biti novog trenera jer saudijski stručnjak Abdulhakeem Al-Tuwaijri nije dobio potrebnu papirologiju, te će debi na klupi Plavih upisati nakon reprezentativne pauze.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija današnjeg meča je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, a njegovi pomoćnici su Davor Maksimović (Doboj) i Stefan Tešanović (I. Sarajevo). Uloga četvrtog sudije pripala je Milošu Gigoviću iz Gradiške.

Podsjećamo, utakmica između Borca i Željezničara počinje u 15:15 sati, a poznato je da gosti neće imati podršku s tribina jer je popularnim Manijacima zabranjen dolazak na stadion Borca.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, a njegovi pomoćnici su Davor Maksimović (Doboj) i Stefan Tešanović (I. Sarajevo). Uloga četvrtog sudije pripala je Milošu Gigoviću iz Gradiške.OVO NEMA NI U ZAZNIBARU, OD ČETVORICE TROJICA ŽIVE U BANJA LUCI
4 0
user1675926959
Sudije izašle u najjačem sastavu.Ovdje Real nema šta tražiti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi