Nade Željezničara proslavile titulu, Derviši stvorio sjajnu generaciju
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Danas savladali Borac

Nade Željezničara proslavile titulu, Derviši stvorio sjajnu generaciju

S. Mlaćo

Pioniri Željezničara danas su proslavili titulu prvaka BiH.

Željine nade su nadigrale Borac 4:2, a nakon meča je upriličena ceremonija dodjele pehara i medalja za najbolju pionirsku ekipu u državi.

Željezničar je danas savladao Borac sa 4:2, a golove su postigli Sadžak (dva), te po jedan Zeničanin i Kulovac: Za ekipu Admira Dervišija danas su igrali: Šišić, Šemdin, Barimac, Kulovac, Sadžak, Babić, Karić, Puljić, Malja, Mršo, Zeničanin. Još su igrali: Bajrić, Šabić, Kamberović, Gušić, Dugić.

Plavi su kroz cilj prošli kao prvi sa 77 bodova čak 17 više od drugoplasiranog Sarajeva. Treća je Sloboda sa 58.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

"FK Željezničar čestita svojim fudbalerima, treneru Dervišiju i uposlenicima Omladinske škole na osvojenoj tituli i dostojnom predstavljanju svetog grba na dresu", istakli su sa Grbavice.

Promo

Top Komentari

Sarbit2019
Najduži nizovi bez pobjede od kada se igra PL 1.Gradina Srebrenik 27 - 2. Velež 24 - 3. Bosna Visoko 24 - 4. Vitez 21 - 5. Leotar 18 - 6. Kozara 16 - 7. Zvijezda 09 16 - 8. Žepce 15 - 9. Rudar Prijedor 15 - 10. Željkan 14.....naprijed ŽELJKANE.
1 4
enko
I umjesto da generacijski prate ovu djecu ,ta djeca se negdje izgube da bi igrali neki polovnjaci,povrijedeni i anonimusi.pogresna politika,ne samo u zelji.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi