Svjetski prvak je došao gdje bi rijetko ko: Prvo je mahao glavom, a onda je počeo plakati!

Nevjerovatan doček

Svjetski prvak je došao gdje bi rijetko ko: Prvo je mahao glavom, a onda je počeo plakati!

A. Čaušević

Zamijeniti jedan od najvećih svjetski klubova sa modiokritet ekipom u najboljim godinama ne može bilo koji igrač.

Samuel Umtiti je realizovao možda i najšokantniji transfer ovog ljeta. Tu nema dileme. Svjetski prvak s Francuskom je napustio Barcelonu i stigao u Lecce.

Lecce se ove godine vratio u Seriju A i dovođenje Umtitija predstavlja nevjerovatan transfer za klub sa juga Italije.

Francuski defanzivac je iz Barcelone stigao na jednogodišnju posudbu, a u Leccu je imao dočeka kakav vjerovatno ni sam nije mogao zamisliti.

Kada je izašao iz aviona i vidio na stotine navijača prvo je u nevjerici počeo mahati glavom, a onda se slomio i počeo plakati od emocija.

Oglasi

Tako se nakon dugo vremena osjetio fudbalerom. Stigao je u mjesto gdje će biti voljen, cijenjen i poštovan što posljednjih sezona u Barceloni nije bio slučaj.

Kao što je poznato Umtiti je bio jedan od igrača kojeg se Barcelona željela riješiti pod svaku cijenu kako bi oslobila budžet za plate. Nakon beskonačnog pokušavanja u svom cilju su na kraju i uspjeli.

Život u Barceloni su mu dodatno otežavale i brojne povrede pa se može reći da je njegov boravak na Nou Campu bio sve osim ugodan.

Upravo iz tog razlog ne čudi zašto je konačno oslobodio svoju dušu, prepustio se emocijama i počeo plakati kao malo dijete po dolasku u Lecce.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Umtiti se osjećao tako emotivno i "slomljeno" da čak nije uspio dati izjavu. Samo je izustio da je sretan zbog dolaska i onda je počelo ludilo.

Košmar je završen, sada je vrijeme da Umtiti opet uživa u fudbalu i osjeća se fudbalerom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi